Reteta Crazy Triffle de lamaie pentru un Paste reusit

de la 22 Apr. 2021
Reteta Crazy Triffle de lamaie pentru un Paste reusit Pastele se apropie cu pasi rapizi si trebuie sa te pregatesti din timp pentru ca totul sa iasa perfect, chiar si in cazul in care nu ai invitati anul acesta.
Tags: reteta veganareteta crazy triffle de lamaie

Iti recomandam sa incerci pentru desert prajitura atipica Crazy Triffle de lamaie. Se potriveste de minune cu zilele de sarbatoare!

De ce ai nevoie?

-400gr blat de prajitura sfaramat in bucati 1-1, 5 cm (reteta nr. 4)
-230 gr budica vegana de lamaie (reteta nr. 22)
-1/2 cana de crema de lamaie 
-1/2 cana blat faramitat marunt
-1/2 cana afine proaspete mici
-½ cana capsune
- 450 gr frisca vegana (reteta nr. 13 sau 17)
- felii de lamaie, capsune, pentru ornat
- frunze de menta proaspete, pentru ornat
-1/2 cana de lichior Limoncello (optional)

Pentru crema de lamaie:

-½ cana zahar 
-¼ cana suc de lamaie
- 1 cana crema de cocos
-¼ cana unt de cocos, topit
-1 lingura amidon de porumb
- ½ cana fulgi de cocos/ migdale
-1 lingurita pulbere de maca
-1 lingurita extract de vanilie

Cum se prepara?

- Pregatiti blatul – partea solida a prajiturii, lasati sa se raceasca si sfarmati 400gr in  bucati mai maricele si 130 gr crumbles. 
- Pregatiti budinca conform instructiunilor de la reteta 22.

Crema vegana de lamaie:

-Puneti sucul de lamaie si zaharul intr-o tigaie pe foc mediu. Lasati sa fiarba pana ce zaharul se dizolva complet. Opriti focul.
- Adaugati crema de cocos, untul de cocos topit, vanilia, pudra de maca si amidonul de porumb intr-un bol mare. Amestecati pana la incorporare.
- Turnati amestecul de cocos peste sucul de lamaie si amestecati pana la incorporarea completa si ingrosare (foc mediu). Adaugati si fulgii de nuca de cocos/ migdale.
- Cand compozitia ajunge la consistenta dorita, trageti deoparte si opriti focul. 
Rasturnati intr-un recipient cu capac etans. Lasati sa se raceasca timp de aproximativ  10 minute si cand este rece, puneti capacul si bagati la frigider pana la servire.
- Servirea se face in cupe de sticla/ ceramica incapatoare.
- Dispunerea in recipient se face pe straturi succesive pentru ca „lingurita completa” sa cuprinda toate aromele si texturile desertului.

Ordinea straturilor:

- bucatele de blat stropite cu lichior de limoncello
- crema de lamaie
- budinca de lamaie
- faramituri de blat
- afine
- frisca
- (In functie de marimea recipientului folosit, repetati straturile in aceeasi ordine.) 
- Acoperiti si puneti la frigider pentru cateva ore (sau peste noapte). 
- Inainte de servire, decorati cu felii de lamaie, afine si frunze de menta.

 

Descoperiti AICI o alta serie de retete vegetariene delicioase, click««


Pofta buna si sarbatori luminate!

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016