Iti recomandam sa incerci pentru desert prajitura atipica Crazy Triffle de lamaie. Se potriveste de minune cu zilele de sarbatoare!
De ce ai nevoie?
-400gr blat de prajitura sfaramat in bucati 1-1, 5 cm (reteta nr. 4)
-230 gr budica vegana de lamaie (reteta nr. 22)
-1/2 cana de crema de lamaie
-1/2 cana blat faramitat marunt
-1/2 cana afine proaspete mici
-½ cana capsune
- 450 gr frisca vegana (reteta nr. 13 sau 17)
- felii de lamaie, capsune, pentru ornat
- frunze de menta proaspete, pentru ornat
-1/2 cana de lichior Limoncello (optional)
Pentru crema de lamaie:
-½ cana zahar
-¼ cana suc de lamaie
- 1 cana crema de cocos
-¼ cana unt de cocos, topit
-1 lingura amidon de porumb
- ½ cana fulgi de cocos/ migdale
-1 lingurita pulbere de maca
-1 lingurita extract de vanilie
Cum se prepara?
- Pregatiti blatul – partea solida a prajiturii, lasati sa se raceasca si sfarmati 400gr in bucati mai maricele si 130 gr crumbles.
- Pregatiti budinca conform instructiunilor de la reteta 22.
Crema vegana de lamaie:
-Puneti sucul de lamaie si zaharul intr-o tigaie pe foc mediu. Lasati sa fiarba pana ce zaharul se dizolva complet. Opriti focul.
- Adaugati crema de cocos, untul de cocos topit, vanilia, pudra de maca si amidonul de porumb intr-un bol mare. Amestecati pana la incorporare.
- Turnati amestecul de cocos peste sucul de lamaie si amestecati pana la incorporarea completa si ingrosare (foc mediu). Adaugati si fulgii de nuca de cocos/ migdale.
- Cand compozitia ajunge la consistenta dorita, trageti deoparte si opriti focul.
Rasturnati intr-un recipient cu capac etans. Lasati sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute si cand este rece, puneti capacul si bagati la frigider pana la servire.
- Servirea se face in cupe de sticla/ ceramica incapatoare.
- Dispunerea in recipient se face pe straturi succesive pentru ca „lingurita completa” sa cuprinda toate aromele si texturile desertului.
Ordinea straturilor:
- bucatele de blat stropite cu lichior de limoncello
- crema de lamaie
- budinca de lamaie
- faramituri de blat
- afine
- frisca
- (In functie de marimea recipientului folosit, repetati straturile in aceeasi ordine.)
- Acoperiti si puneti la frigider pentru cateva ore (sau peste noapte).
- Inainte de servire, decorati cu felii de lamaie, afine si frunze de menta.
Descoperiti AICI o alta serie de retete vegetariene delicioase, click««
Pofta buna si sarbatori luminate!