Gutuile se recolteaza in general toamna, insa exista si specii care se culeg mai tarziu. Important de retinut este ca gutuile pot fi pastrate mult timp si sunt ideale de inclus in meniu chiar si in luna ianuarie.
Gutuile sunt bogate in nutrienti vitali, necesari corpului pentru a se mentine sanatos, precum vitamine A,B si C fibre si minerale precum potasiu, seleniu, zinc, calciu, fier, fosfor si magneziu.
Ce beneficii au gutuile
1. Gutuile pot fi incluse in curele de slabire
Aceste fructe sunt slabe in calorii si au foarte putine grasimi saturate, sodiu sau colesterol. De aceea pot fi incluse fara frica in curele de slabire.
2. Trateaza ulcerul
Sucul de gutui este ideal in tratarea ulcerului gastric si este benefic persoanelor care sufera de aceasta boala.
3. Sunt bogate in antioxidanti
Gutuile au proprietati antioxidante. Lupta impotriva imbatranirii si previn bolile cardiovasculare.
4. Scad tensiunea arteriala si colesterolul
Gutuile sunt fructele care contin o cantitate mare de poatasiu ajutand la mentinerea echilibrata a tensiunii. Daca consumi gutui frecvent vei contribui la scaderea colesterolului din sange.