Dar dieta poate viza si un set de reguli alimentare pentru repunerea in functiune a unui anumit organsau sistem. In acest caz, se impune consumul de nutrienti doar din anumite grupuri de alimente, inanumite cantitati benefice organului afectat. De exemplu: dieta pentru eliminarea pietrelor la rinichi, regim alimentar post hepatic si altele.
La fel se intâmpla si in cazul dietei cu indice glicemic scazut. Pentru a functiona, atentia asupra principalelor elemente ale dietei cu indice glicemic redus – carbohidratii, trebuie extinsa pe termen lung. Astfel ea devine una dintre componentele vietii.
Ce beneficii iti aduce dieta cu indice glicemic redus?
- Regleaza nivelul zaharului din sânge si secretia de insulina
- Mentine nivelul glicemiei la valori reduse
- Controleaza pofta de mâncare/ foamea
- Stopeaza in mod natural apetitul exagerat - Stimuleaza hormonii care comunica creierului tau ca te-ai saturat - Hrana cu indice glicemic redus sustine lupta cu caloriile
- Te ajuta sa pastrezi controlul asupra marimii portiilor
- Te ajuta sa slabesti - Te ajuta sa pastrezi contolul permanent asupra kilogramelor
- Include proteine si lipide sanatoase pentru echilibrul dietei tale
- Elimina riscul aparitiei complicatiilor generate de diabet siobezitate: boli cardiovasculare, sindrom X metabolic etc. - Te ajuta sa “reintri in forma”, sa-ti remodelezi formele
- Te ajuta sa-ti recapeti increderea in tine si in fortele tale
- Te ajuta sa redevii un om sanatos, gata de a te bucura din noude frumusetea vietii alaturi de cei dragi tie.
Daca nu ai incercat niciodata dieta cu indice glicemic scazut este timpul sa o faci! Te vei bucura de mult mai multe beneficii, pe langa scaderea in greutate.