Vremea mai racoroasa isi face simtita prezenta in tara noastra, iar aceasta perioada intermediara de trecere de la anotimpul cald la cel rece poate pune in dificultate orice organism. Procesul de adaptare la schimbare dureaza mai mult sau mai putin astfel ca se intampla adesea sa nu scapam toamna fara o raceala, viroza ori alta problema de aceasta natura. Pentru a evita neplacerile cauzate de raceala, este important sa tinem cont de cateva sfaturi de baza:
Nu te imbraca prea gros
Desigur, dupa o vara caniculara si o prelungire a acesteia pana spre Septembrie, avem tendinta ca la venirea toamnei sa ne imbrobodim, atat pe noi cat si pe copiii nostri. Schimbarile bruste de temperatura sunt intr-adevar resimtite mai puternic de catre organism, insa nu trebuie sa exageram.
Diferentele mari de temperatura intre dimineata si/sau seara si orele pranzului necesita un echipament adecvat, pe principiul foilor de ceapa: este important sa poti sa dai jos sau sa adaugi haine cat mai usor, pana cand atingi temperatura ideala. In caz contrar, ori iti va fi prea frig, ori vei transpira, iar aceste doua extreme te vor duce mai aproape de imbolnavire.
Consuma suplimente naturale
Fructele si legumele proaspete sunt importante in aceste perioade de tranzitie. De asemenea, hidratarea este importanta pentru o buna functionare a organismului, prin eliminarea toxinelor. Toate acestea ajuta sistemul imunitar sa functioneze mai bine. Mierea de albine cu propolis reprezinta un excelent remediu pentru orice inceput de raceala, durere in gat, etc. Poti consuma o lingura de dimineata si una seara, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Consuma lichide la temperatura camerei
Atunci cand afara exista schimbari semnificative de temperatura, intr-un timp scurt, este important sa reusim sa mentinem cat de cat constanta temperatura corpului si putem face acest lucru prin a consuma lichide la temperatura camerei. Altfel spus, daca afara este mai cald, o apa rece s-ar putea sa nu fie cea mai buna varianta. In acelasi timp, daca este racoare, o bautura calda poate ajuta, insa nu una fierbinte.
Fa sport
Sportul intareste sistemul imunitar intr-o masura semnificativa, asadar e important sa perseverezi, indiferent de vremea de afara. Poti alege sala sau chiar activitatile in aer liber, ai multe optiuni la dispozitie deci nu incerca sa iti gasesti scuze. Sanatatea ta este ceea ce ai mai de pret.