Cum tratam responsabil infectiile urinare?

de la 03 Apr. 2018
Cum tratam responsabil infectiile urinare? Infectia urinara este o afectiune foarte des intalnita mai ales in randul femeilor, insa in acealasi timp poate aparea si la barbati sau chiar la copii. De aceea, inca de la primele simptome de boala este bine sa ne prezentam la medic pentru a realiza acele analize care ne pot spune cu exactitate daca suferim sau nu de o astfel de afectiune.
Tags: tratament naturistinfectie urinaratratament infectie urinara

De obicei, infectia urinara apare datorita unor bacterii ce patrund in organismul nostru si sunt combatute de sistemul nostru imunitar. Foarte des se intampla ca bacteria Escheria coli (e.coli) sa fie cauza unor astfel de afectiuni. Infectia urinara se localizeaza la nivelul vezicii urinare sau al uretrei si daca nu este tratata din timp poate afecta chiar si rinichii.

Aproape jumatate dintre femei se confrunta cu aceasta problema in timpul vietii. Nu acelasi lucru se intampla cu barbatii, doar 1 din 2000 de barbati pot fi afectati de aceasta problema. La femei uretra este mai mica, lucru care va determina inmultirea bacteriilor mult mai usor decat in cazul barbatilor.

Desi unii dintre noi se intreaba daca infectia urinara este o infectie cu transmitere sexuala, in realitate acest lucru este contrazis de catre medici. Este bine sa fii prudenta si sa ai o igiena corespunzatoare, evitand spalaturile interne, lenjeria intima confectionata din materiale sintetice, ba chiar si pantaloni foarte stramti. Un sistem imunitar slabit ar putea determina crea probleme si astfel organismul se poate confrunta chiar si cu infectii urinare frecvente. Un nivel mic de estrogeni, dar si abuzul de antibiotice, alimentatie necorespunzatoare, dar si anumite boli cronice sunt cateva dintre cauzele care ar putea determina aparitia unor infectii urinare ce se pot localiza diferit. Astfel, avem de-a face cu cistite (inflamatia vezicii urinare), uretrite (inflamatia uretrei) sau pielonefrite (inflamatia rinichilor). Uneori chiar si copiii sunt afectati de astfel de probleme de sanatate, fiindu-le afectati rinichii, vezica urinara, uretra sau ureterele. Aceste lucruri conduc la aparitia unor probleme de sanatate grave si de aceea este bine sa se ajunga la medic inca de la primele simptome de boala.

Simptomele infectiilor urinare:

Atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor, infectiile urinare prezinta aproape aceleasi simptome. Durere in timpul urinarii sau o senzatie de arsura, nevoia de a urina frecvent, eliminarea unei cantitati destul de mici de urina, febra si frisoanele, durerile de spate, stare de greata sau varsaturi. Daca nu sunt diagnosticate la timp ar putea afecta functiile rinichilor. De asemenea, se poate vorbi despre o recurenta a infectiilor urinare, ingustarea uretrei in cazul barbatilor, nastere prematura, atunci cand este vorba despre gravida.

Tratamentul infectiilor urinare

Odata diagnosticata infectia urinara, medicul va stabili o schema de tratament, astfel incat pacientul sa fie in afara oricarui pericol. De asemenea, pe langa tratamentul medicamentos recomandat, medicul ar putea recomanda un tratament naturist infectie urinara care sa impiedice recurenta infectiei, dar si ramanerea bacteriilor in peretii tractului urinar. Se recomanda cresterea diurezei si bai calde.

Tratamentul cu antibiotice este recomandat pentru rezolvarea acestei afectiuni. Cu toate acestea, se recomanda administrarea de probiotice pentru protectia florei intestinale.

Sparanghelul, merisorul, matasea de porumb, coada calului, visinele, semintele de dovleac, urzica, L-Metionina, goldenseal sunt cateva dintre remediile naturale pe care trebuie sa le ai in vedere daca suferi de infectii urinare frecvente.

Pentru a nu ajunge intr-o asemenea situatie este bine sa luam si anumite masuri de preventie. Stergerea dupa folosirea toaletei se va face dinspre fata spre spate, asa incat sa eviti transferul bacteriilor dinspre anus spre uretra. Este bine sa mergi la toaleta imediat dupa intretinerea actului sexual. De asemenea, este bine sa se evite spalaturile interne si ar fi indicat sa nu folosesti metodele contraceptive care ar putea favoriza dezvoltarea bacteriilor.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 6 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016