Analize anuale obligatorii pentru femeia de peste 30 de ani

de la 04 Oct. 2016
Analize anuale obligatorii pentru femeia de peste 30 de ani Toate brosurile medicale recomanda evitarea sedentarismului si alimentatia echilibrata pentru o buna functionare a organismului si pastrarea greutatii normale.
Tags: analize anualeteste medicaleanalize medicale

Insa, chiar si atunci cand te simti bine, ai un stil de viata activ si incerci sa mananci cat mai sanatos, medicii recomanda si un set de analize anuale pentru a tine sub control starea de sanatate si a descoperi in faza incipienta eventualele infectii, valori anormale sau boli. Semnalul de alarma este tras, in special, asupra femeilor de peste 30 de ani care se simt inca tinere si energice, uitand astfel ca nu sunt lipsite de riscuri.

Afla care sunt cele opt analize medicale la care ar trebui sa te programezi an de an si motivele pentru care ar trebui sa faci acest lucru.

 

Monitorizeaza-ti tensiunea arteriala

Verifica-ti la fiecare doi ani tensiunea arteriala atat timp cat se incadreaza in valori normale si cel [utin odata pe an, daca in urma testelor te-ai incadrat in afara valorilor limita. Hipertensiunea arteriala poate determina aparitia bolilor de inima, insuficienta renala sau accident vascular cerebral, motive pentru care ar trebui sa te opresti din a evita tensiometrul si chiar sa achizitionezi unul.

 

Masoara nivelul colesterolului

Nivelul ridicat de colesterol reprezinta un factor de risc pentru sanatatea ta si este chiar posibil declansator al bolilor de inima. Nivelul colesterolului poate fi cu usurinta determinat in urma unei analize de sange, iar in cazul in care valoarea LDL (colesterolul “rau”) este mai mare de 130, doctorul iti va recomnda sa repeti testul anual. Daca rezultatul analizei se incadreaza in limitele normale ai posibilitatea de a repeta analiza peste 5 ani.

 

Testarea hormonilor tiroidieni

Chiar daca optezi pentru un stil alimentar sanatos si sarac in calorii, tiroida hipoactiva poate determina cresterea in greutate, iar tiroida hiperactiva poate indica o boala autoimuna, motiv pentru care este recomandata testarea anuala a acesteia. Medicii recomanda sa te programezi anual dupa varsta de 35 de ani pentru testul de sange in urma caruia poti observa tulburarile tiroidiene sau chiar mai timpuriu daca prezinti simptome precum schimbari inexplicabile in starea de spirit, cresteri in greutate sau insomnii.

 

Examineaza-ti pielea si alunitele

Melanomul si alte tipuri de cancer de piele ar trebui sa se afle pe lista de preocupari a tuturor femeilor, nu doar a celor ce apeleaza la solar sau au pielea foarte deschisa la culoare. Totusi, statistica arata ca persoanele ce au suferit arsuri solare inainte de 18 ani sau au rude apropiate cu melanom au mai multe sanse de a face cancer de piele.

Pentru a evita neplaceri ulterioare, prezinta-te la dermatolog o data pe luna daca ai motive de ingrijorare si examineaza-ti alunitele asimetrice, cele mai mari decat o guma de creion si cele cu forma sau culoare neobisnuita. Atentioneaza dermatologul daca de la o vizita la alta petele si alunitele isi schimba forma, culoarea, marimea sau sangereaza.

In cazul in care pielea ta nu prezinta pete ingrijoratoare si nici nu ai alunite in exces o singura vizita pe an la dermatolog este suficienta pentru examinarea pielii de pe intregul corp.

 

Examenul Papanicolau

In urma eamenului Papanicolau poti afla daca ai o infectie, o inflamatie pe colul uterin sau celule anormale care pot semnala cancerul de col uterin. Noile studii si rezultate asupra testului Papanicolau arata ca femeile de peste 30 de ani care au avut trei rezultate consecutive normale pot astepta trei ani pana la urmatorul examen.

 

Testul HPV

Virusul uman papiloma este cea mai comuna infectie transmisa prin contact sexual si poate provoca cancer de col uterin atunci cand nu este descoperita si tratata la timp. Totusi, acest virus nu prezinta motiv de ingrijorare atat timp cat te testezi in mod regulat, examinarea fiind realizata pe aceeasi proba specimen prelevata pentru Papanicolau.

 

Examinarea sanilor

Medicii recomanda atat o examinare anuala a sanilor, cat si o autoexaminre periodica. Majoritatea nodulilor sunt cauzati de chisturi beningne in cazul femeilor tinere, insa nu exista absoluturi, fapt pentru care, determinarea la timp a unui nodul mamar poate preveni afectiuni grave.

 

Testul Chlamydia

Daca ai parteneri sexuali multiplii sau un partener nou, testeaza-te pentru Chlamydia si gonoree, acestea fiind boli cu transmitere sexuala ce pot provoca o boala inflamatorie pelviana. Testul se realizeaza rapid prin tamponarea colului uterin.

 

Sursa foto: eva.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 8 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016