4 Motive pentru care calatoriile pot ameliora starile depresive

de la 14 Aug. 2016
4 Motive pentru care calatoriile pot ameliora starile depresive Calatoriile au darul de a ne aduce cat mai aproape de noi insine, prin a ne purta cat mai departe pasii.
Tags: depresiecalatorieterapiestare de bineexplorare

Perceptia oamenilor asupra depresiei este adesea una eronata. De multe ori, oamenii o asociaza cu o stare psihica proasta, aparuta in urma unor evenimente neplacute, dar care dispare cu trecerea timpului.

Lucrurile nu sunt insa atat de simple. Depresia poate avea forme si intensitati diferite, si nu este intotdeauna cauzata de realitatea noastra zilnica.

Se poate sa faci totul pentru avea viata pe care ti-o doresti, si totusi nu reusesti sa te bucuri de succesul tau. Alteori, depresia poate trece neobservata chiar si de catre cei dragi, insa aceasta exista si te afecteaza adesea atat la nivel psihic, cat si fizic, prin stare de somnolenta, dureri de cap sau lipsa poftei de mancare.

Depresia este o afectiune care evolueaza progresiv, fiind necesara o interventie cat mai rapida. De-a lungul intregului proces,  grupul de prieteni si activitatile prezinta o importanta deosebita.

Comunicarea si orice alta activitate care blocheaza tendinta de izolare, sunt de un real folos atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Calatoriile pot reprezenta o modalitate de a nu pierde contactul cu lumea din exterior si de a descoperi mereu lucruri noi care sa te tina departe starea proasta in care te afli.

Iata cateva motive pentru care calatoriile pot ajuta la tratarea depresiei:

Calatoriile te ajuta sa vezi dincolo de problemele personale

Faptul ca reusesti sa iti planifici o calatorie, este inca de la inceput un lucru benefic pentru starea ta psihica. Oamenii au nevoie sa isi faca planuri pentru a simti ca au control asupra propriei vieti.

O calatorie catre o destinatie pe care nu ai mai vizitat-o te va face sa privesti cu mai multa atentie in jur si sa vezi in acelasi timp adevaratele probleme cu care se confrunta oamenii peste tot.

Intrand in starea de explorare, vei invata sa te bucuri de tot ceea ce este in jurul tau si vei fi tentat sa iti doresti sa afli tot mai multe lucruri.

Te poti bucura de asemenea de beneficiul de a putea discuta liber cu oameni pe care nu ii cunosti, pe care poate nu ii vei mai vedea a doua oara.

Poate fi o forma de terapie care sa functioneze excelent atunci cand vrei sa vorbesti cu cineva fara a te teme de repercusiuni. Practic, alegi sa te pozitionezi in mijlocul evenimentelor si lasi lucrurile sa se intample de la sine.

Calatorind, inveti sa traiesti clipa

Nu intotdeauna esti pregatit sa te bucuri de prezent. Din contra, atunci cand te afli intr-o perioada nefasta, prezentul iti pare adesea intunecat si lipsit de perspectiva. Cand calatoresti, lucrurile se schimba.

Se pot intampla evenimente neprevazute care sa iti faca ziua mai buna, poti intalni oameni deosebiti sau poti vedea locuri in care ti-ai dorit intotdeauna sa ajungi.

Te bucuri de spectacolul care se desfasoara sub ochii tai, chiar daca esti constient de faptul ca, la intoarcere, se poate ca lucrurile sa revina la starea lor initiala.

Calatorind inveti sa apreciezi ceea ce ai, pe  masura ce descoperi tot mai mult. De asemenea, inveti sa te bucuri de avantajele lipsei de control si sa imbratisezi necunoscutul.

Calatoriile te aduc mai aproape de cei dragi

Desigur, in cazul in care nu alegi sa calatoresti singur, in incercarea de a evita orice contact cu cei care incearca sa iti fie alaturi.

A calatori impreuna cu cei dragi in astfel de momente este un test pentru toti cei implicati, pentru ca poti fi cu usurinta inteles gresit in anumite situatii, sau criticat pentru atitudinea pe care o ai.

In cazurile fericite insa, calatoriile alaturi de acestia devin momente memorabile si au darul de a va reimprospata si consolida relatia.

Calatoriile iti ofera ragazul de a medita

Experientele acumulate in timpul calatoriilor devin pietre de temelie pentru ceea ce devenim.

Doar vazand cat mai mult, experimentand cat mai des si testandu-ti limitele iti poti crea o imagine cat mai aproape de realitate in legatura cu lumea in care traiesti, dar mai ales in privinta a ceea ce esti si devii constant.

Bucura-te de momentele in care poti fi singur intr-una dintre pietele aglomerate ale lumii, gandeste-te la ceea ce vrei sa ti se intample, si fii pregatit sa faci primul pas. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate
CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016