Specialistii in toxiinfectie alimentara nu ar manca niciodata aceste alimente

de la 01 Aug. 2016
Specialistii in toxiinfectie alimentara nu ar manca niciodata aceste alimente Toxiinfectiile alimentare au reprezentat intotdeauna o problema deoarece sunt extrem de raspandite si duc adesea la aparitia unui discomfort fizic, iar in unele cazuri pot determina chiar moartea pacientului.
Tags: atoxiinfectii alimentaree. colisalmonellaoua crude

Riscul unei toxiinfectii alimentare este cu atat mai crescut in epoca moderna datorita industrializarii productiei alimentare ce creaza noi posibilitati pentru dezvoltarea agentilor patogeni din alimente. Iar in timp ce majoritatea persoanelor considera ca pot dezvolta toxiinfectii alimentare in urma consumului de carne cruda, stridii negatite sau oua, realitatea este cu totul alta, iar noi ne putem imbolnavii exact cand ne asteptam mai putin si cand consideram ca avem cea mai mare grija de noi.

Dar pentru ca stiu cat de mult iti doresti sa ai grija de sanatatea ta si a familiei tale am aflat direct de la specialistii in toxiinfectie alimentara ce produse ar trebui sa eviti pentru a scadea la minim riscul imbolnavirii.

 

1. Lapte nepasteurizat si fresh-uri ambulate

Laptele nepasteurizat, numit si lapte “crud” poate fi contaminat cu bacterii, virusuri si paraziti, iar fresh-urile din fructe ambalate fara conservanti pot contine de asemenea bacteria E. coli, acesta dezvoltandu-se in sucul neconsumat imediat dupa obtinere. Drept urmare, specialistii in toxiinfectie alimentara fierb laptele inainte de a-l consuma si beau fresh-urile in primele minute dupa preparare sau adauga conservanti pentru a le pastra in timp.

 

2. Varza si muguri cruzi

Varza nepreparata sau doar usor fiarta poate contine focare bacteriene precum Salmonella si E. coli. De asemenea, Salmonella se poate regasi in muguri de fasole, lucerna, trifoi si mugurii de ridiche, infectia raspandindu-se rapid si datoraandu-se contaminarii bacteriene a semintelor. Specialistii recomanda consumul acestor alimente doar in urma prepararii la temperaturi ridicate.

 

3. Carne cruda sau semipreparata

Orice tip de carne trebuie bine preparata la peste 70 grade Celsius, ceea ce determina distrugerea bacteriilor de la suprafata si interiorul carnii. Carnea nepreparata termic sau semipreparata poate contine E. coli, Salmonella si alte boli bacteriene, acest lucru i-a determinat pe unii bucatari sa foloseasca cutite ascutite pentru a descompune fibrele musculare astfel incat carnea sa poata fi patrunsa uniform de caldura.

 

4. Fructe prespalate sau pretaiate

Astfel de produse ar trebuie ocolite de consumatori deoarece cu cat sunt mai mult manipulate sau procesate, cu atat creste riscul infectiilor la suprafata lor. Specialistii recomanda alegerea produselor de masa in defavoarea salatelor pre-spalate si pre-taiate.

 

5. Oua crude sau preparate insuficient

Riscul contaminarii cu Salmonella provenita din oua crude este crescut, mai ales daca luam in considerare si cele doua mari epidemii la nivel mondial din 1980 si 2000. Din fericire, Salmonella esste distrusa in urma prepararii termice, iar ouale pot fi consummate fara griji atunci cand sunt bine facute.

 

6. Stridii si crustacee crude

Crustaceele crude si stridiile in mod special sunt purtatoare de numeroase bacterii deoarece ele actioneaza ca un filtru pentru apa in care se dezvolta asorbind microorganismele ce se dezvolta in jurul lor. Din aceste motive, specialistii recomanda pregatirea crustaceelor la temperaturi ridicate si abea apoi consumul acestora.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 8 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016