Si se mai face cand n-ai chef de nimic, decat poate de un desert! Cel mai bine ar fi sa aveti provizii prin camara, o sa vedeti de ce.
Ingrediente:
-1 borcan 800 gr compot piersici decojite
-1 cana fructe de padure
-400gr frisca vegetala
-2 kiwi
-2 clementine
-400gr piscoturi vegane cumparate
Ingrediente uscate:
-1¼ cana de faina
-¾ cana de zahar de cocos
-1 lingurita de bicarbonat de sodiu
-1 lingura pudra de cacao
-1 lingurita de praf de copt
-½ lingurita de sare
Ingrediente umede:
-trei sferturi cana lapte de migdale
-un sfert cana de ulei cocos
-2 lingurite otet de mere
-400gr budinca de vanilie sau lamaie (reteta nr. 22)
Ingrediente:
-1 1/2 cani de lapte de cocos nedegresat
-1/2 cana suc proaspat de lamaie (aproximativ 3-5 lamai)
-2 linguri coaja de lamaie (aproximativ 2 lamai)
-1/4 cana sirop de artar
-1/4 cana amidon Arrowroot
Mod de preparare:
-Se asaza piscoturile umezite in compot, pe fundul si lateralele unui vas de Yena (aprox. 35x 30 cm) pana se acopera tot vasul.
-Piersicile din compot se scurg bine si se feliaza in bucati groase de 5-6 mm, dupa care se dispun pe toata suprafata interoara a vasului, acoperind piscoturile.
-Peste piersici se aseaza budinca de lamaie sau vanilie, netezind stratul de grosime constanta de 1-1,5 cm pe toata suprafata. Se presara apoi fructe de padure.
-Se adauga stratul final de piscoturi inmuiate in compot, budinca si piersici, dupa care se imbraca in frisca.
-La final se decoreaza cu fructe de padure, felii de clementine si „solzi” translucizi de kiwi, pentru un aspect vizual desosebit.
-Se da la rece cateva ore (1-2) inainte de servire.
Si gata desertul! A fost greu? Cu toate in camara, n-ar fi greu, dar varinata vegana va obliga intotdeauna la atentie! Pentru ca sanatatea conteaza! Pentru mai multe retete vegane, click AICI»