Ceapa este in general un aliment sanatos, care aduce multe beneficii organismului: contine vitamine A,B,C,E, B6, etc., dar si minerale magneziu, fosfor, zinc, potasiu, calciu. In compozitia ei regasim si carbohidrati sau substante care au efect antiseptic.
Ce beneficii aduce organismului consumul de ceapa?
-scade nivelul colesterolului;
-combate bacteriile;
-mentine sanatatea oaselor;
-sustine imunitatea.
Ca sa o consumati mai des si in moduri inedite, noi va prezentam o reteta rapida de ceapa murata care poate fi inclusa atat in salate, ca garnitura la frupturi, dar si in ciorbe sau alte preparate care au nevoie de muraturi.
Reteta de ceapa murata
Ingrediente:
-1 ceapa mare rosie taiata pestisori fini
-1/2 cana de otet de mere (puteti folosi si otet din vin alb pentru o aroma mai puternica)
-1 lingura zahar granulat
-1 1/2 lingurita sare
-1 cana de apa fierbinte nu doar calda, ci fierbinte ca sa topeasca zaharul si sarea
Mod de preparare:
Feliati ceapa cat mai subtire si uniforma posibil, eventual folositi o razatoare speciala pentru a asigura finetea taieturii.
Adaugati cat mai multe felii de ceapa rosie intr-un borcan din sticla, sigilabil.
Adaugati otetul, zaharul, sarea si apa calda intr-un castron de dimensiuni medii si amestecati pana cand zaharul si sarea sunt dizolvate.
Se toarna amestecul de otet peste ceapa feliata, asigurandu-se ca lichidul acopera complet ceapa. Marinati cel putin o ora înainte sa va bucurati pentru a maximiza aroma.
Se poate pastra intr-un recipient etans pana la trei saptamani.