Muraturile aduc numai beneficii organismului si pot fi consumate cu usurinta acum, cand toamna deja si-a intrat in drepturi, pentru ca pot fi asociate cu multe retete delicioase.
Beneficiile consumului de muraturi in perioada rece
Gogosarii murati sunt un puternic antioxidant si asigura in acest fel o buna absorbtie a fierului. De asemenea, contin o cantitate impresionanta de vitamina C si vitamina B6, A, E. Printre benficii amintim: combaterea anxietatii, au efect diuretic, sustin sanatatea vederii si au rol important in elasticitatea pielii.
Legumele dulci acrisoare puse la murat sunt considerate medicamente naturale deoarece contin vitaminele A si C, licopen si magneziu. Sunt bune pentru reducerea aparitiei tumorilor si infectiilor din tot organismul. Prin fermentare legumele dau nastere la bacterii sanatoase care ajuta la intarirea imunitatii si reglarea microflorei, astfel atenueaza alergiile si sunt anticancerigene deoarece reduc inflamatiile din organism.
Castravetii murati contin minerale, fier calciu vitamina C si magneziu si iti ajuta corpul sa functioneze optim. Iti intaresc sistemul imunitar, te ajuta sa lupti impotriva racelilor si infectiilor resiratorii. La fel ca gogosarii, si castravetii sunt un puternic antioxidant si o sursa de fibre naturale care te ajuta sa digeri mai usor mancarea. Iti mai dau si foarte multa energie. Rolul lor este acela de a lupta impotriva radicalilor liberi si de a preveni efectele lor negative, cum ar fi imbatranirea prematura.
Varza murata este un tratament natural pentru ulcer si un aliment plin cu probiotice sanatoase.
Gogonelele contin citostatice naturale care determina auto -distrugerea anumitor formatiuni tumorale. Ele sunt printre cei mai buni sustinatori de efort si cresc rezistenta la miscarea fizica prelungita.
In plus, muraturile sunt ideale pentru ameliorare problemelor digestive, iar consumate in sezonul rece ajuta la prevenirea racelii si gripei.