Un sange mai subtire poate ajuta la imbunatatirea circulatiei, reducerea riscului de boli cardiovasculare si mentinerea unei stari de sanatate generale mai bune.
Iata 5 alegeri dietetice benefice pentru subtierea sangelui:
1. Bea apa
Consmul regulat de apa, de cel putin 2l in fiecare zi, ajuta la prevenirea formarii cheagurilor pe artere, dar si la hidratarea intensa a organismului. incearca si sa mananci mai des supe, care sustin hidratarea.
2. Consuma uleiuri sanatoase
Desi este recomandat sa mananci mai putine prajeli, atunci cand o faci este bine sa folosesti alte tipuri de uleiuri pentru alimentele tale, precum cel de masline extravirgin sau uleiul de in. in acest fel vei contribui la subtierea sangelui.
3. Consuma alimente cu acizi grasi Omega-3
Omega-3 ajuta la reducerea vascozitatii sangelui si la imbunatatirea circulatiei. Printre alimentele care contin Omega-3 reamintim somonul, sardinele, macroul, etc.
4. Mananca mai multe legume Verzi
Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, varza kale si salata, sunt bogate in vitamina K, care poate ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos intre coagulare si subtierea sangelui. Ideal este sa le consumi in retete simple, fara mult ulei.
5. Citrice
Lamaile, portocalele, grapefruitul si alte fructe citrice sunt bogate in vitamina C si compusi flavonoidici care au fost asociate cu subtierea sangelui si reducerea riscului de cheaguri. Poti sa le consumi simple sau le poti introduce in sucuri naturale sau smoothie-uri.