Dupa ce ii rumeniti, mai intai, in tigaie si ulterior ii mutati in cuptor, devin deosebit de gustosi.
Savurati burgerii pe chifle speciale din faina integrala, ornati cu sos tzatziki sau tahini, ceapa rosie murata, salata si rosii.
Ingrediente:
-o jumatate de ceasca de ceapa tocata grosier
-3 catei de usturoi, zdrobiti
-1 ardei iute jalapeño mediu, fara seminte si tocat grosier
- un sfert cana de frunze proaspete de coriandru si / sau patrunjel
-1 conserva de naut fara sare, clatit
-2 lingurite chimen macinat
-1 lingurita de coriandru macinat
-o patrime lingurita bicarbonat de sodiu
-o patrime lingurita sare
-un sfert cana pesmet uscat de grau integral sau pesmet fara gluten
-1 lingura ulei de masline
-4 chifle de burger integrale sau fara gluten, despicate si prajite
Mod de preparare:
-Asezati ceapa, usturoiul, jalapeno si coriandru (sau patrunjel) intr-un robot de bucatarie si pulsati pana cand se toaca uniform. Adaugati naut, chimen, coriandru, bicarbonat de sodiu si sare. Procesati pana cand sunt bine omogenizate. Se transfera intr-un castron mediu si se amesteca pesmet. Acoperiti si dati la frigider timp de 20 de minute (acest lucru permite pesmetului sa absoarba excesul de umiditate).
-Preincalziti cuptorul la 190 grade C.
-Folosind o ceasca mare, umpleti cat 1/3 ceasca si formati din amestecul de naut patru burgeri cu diametrul de 8 cm.
-Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati burgerii si gatiti pana devin aurii si crocanti, aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Transferati cu grija burgerii pe o tava de copt; coaceti in cuptor pana cand este incalzit si usor umflat, aproximativ 15 minute. Serviti burgerii pe chifle, asezonati cu sos de tzatziki sau tahini.
Pofta buna!
Descoperiti AICI o alta serie de retete vegetariene delicioase, click««