De ce ai nevoie?
-¾ cana tahini cremos
-½ cana sirop de artar
-½ lingurita extract de migdale sau 1 lingurita extract de vanilie
-2 cani de faina de migdale
-½ lingurita scortisoara
-¼ lingurita cardamom macinat
-¼ lingurita ghimbir macinat
-½ lingurita praf de copt
-½ lingurita sare de mare
-½ cana samburi de rodie
Cum se prepara?
-Preincalziti cuptorul la 190 ° C si tapetati o tava mare de copt cu hartie pergament.
intr-un castron mare, amestecati impreuna tahini, sirop de artar si extract de migdale pana la omogenizare.
-Adaugati faina de migdale si presarati scortisoara, cardamonul, ghimbirul, praful de copt si sarea uniform peste amestec. Utilizati o spatula sau o lingura de lemn pentru omogenizarea completa.
-Folositi o lingura dozatoare de inghetata (dubla) pentru a scoate aluatul si a-l modela in bile.
-Asezati bilele astfel formate pe foaia de copt si apasati pentru a se aplatiza usor. Presarati rodii si coaceti timp de 15 - 17 minute sau pana cand se rumenesc usor pe margine.
-Se racoresc pe tava timp de 10 minute, apoi se transfera pe un gratar pentru racirea uniforma.
Pofta buna!