Ce reprezinta?
Sunt aplicatii de mobil care iti permit crearea de grupuri si trimiterea de mesaje instant catre toti membrii. Fenomenul nu este o joaca de adolescenti, ci se aplica si la nivel de companii ca un mijloc de comunicare interna. Daca nu ar fi un instrument util, nu te-ai fi bucurat de urmatoarele avantaje.
Ca poti crea trilioane de grupuri
Tu cu familia, tu si colegii trazniti de la munca, tu si fostii colegi din camera de camin, tu si noii vecini de bloc, tu si cel mai bun prieten al tau. De la mic la foarte mare, posibilitatile de a crea un cuib pentru toti puii de acelasi fel, sunt nenumarate.
Este indicat totusi sa nu fii si nici sa creezi grupuri cu mai multe persoane decat poti citi sau urmari. Daca ai interese comune cu anumite persoane din grup, poti sa iti faci grup separat pe care sa dezvolti subiectele care nu prezinta interes pe grupul principal.
Ca raspandesti rapid o informatie
Alerta rosie! Cod rosu! Urgenta! Daca ai o informatie care arde si vrei sa "drop it like it's hot", o plasezi pe grupul de texting si ai imediata atentie a prietenilor/colegilor conectati. Gandeste-te numai la faptul ca scapi de telefonul fara fir!
Atentie, daca ai de transmis o "bomba" la propriu, textul tau nu trebuie sa contina caractere care sa tipe la ceilalti "!!!!???"
Ca apartii de o comunitate a ta
Daca ar fi sa alegi o persoana din jurul tau careia sa ii spui "Ce tare e faza asta cu pisica!", incepi sa elimini din persoanele posibile: nu colegei care ma invidiaza, exclus sefului, nu prietenei tale ca nu este iubitoare de pisici, nu pe e-mail colegului de la departamentul celalalt.
Daca ai grupul tau de poznasi la fel ca tine, ai gasit locul perfect unde sa deschizi o serie intreaga de faze cu pisici.
Ca te distrezi
Mesajele de grup sunt o sursa constanta de fun pe parcursul unei zile, asta daca nu esti intr-un grup format pe baza de idei filozofice si introspectie. Atentie la neatentie! Nu trebuie sa iti neglijezi de exemplu, temele de munca in tendinta ta de a verifica mereu telefonul.
Restul sunt contraindicatii
Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa nu intri intr-un grup de conversatie, ci doar sa consumi cu moderatie, de cateva ori pe zi si sa parasesti grupul daca nu mai faci fata conversatiei.
1. Oboseala psihica si chiar extenuare. E ca si cum ai fi intr-o sala de sedinte fara o agenda stabilita. Conversatiile pot incepe oricand, nu stii cand incepe una noua si nu stii cate replici vor curge pana se incheie un subiect. Doar sa citesti de curiozitate si simti cum ti se mai sting din neuroni.
2. Totul trebuie citit si comentat ASAP ("as soon as possible"), daca nu, vei primi un reminder discret si sarcastic: "E cineva aici?" E ca si cum ai avea un copil care te trage constant de pantaloni sa ii raspunzi de ce e soare afara si nu inauntru.
3. Teama de a nu pierde ceva din ce se discuta sau, mai rau, frica de a nu sti ce sa adaugi in conversatie pe langa ce se spune. Cei care reusesc sunt cei care urmaresc constant grupul si sunt pe frecventa atunci cand cineva initiaza un subiect. Daca te nimeresti in toiul ei, mult succes la "scroll up". Oricum pana citesti tot ce s-a scris inainte, apar altele intre timp.
4. Discutiile degenereaza de cele mai multe ori. Daca tu esti cel care initiaza discutia, pierzi controlul asupra ei pe masura ce cate unul dintre membri se alatura conversatiei si duce subiectul tau in alta directie.Astfel ca, o discutie poate sa inceapa bine dar de cele mai multe ori sfarseste prost.
5. Te repeti, daca nu tu, altcineva care s-a alaturat voua mai tarziu si spune acelasi lucru. "Am mai vorbit despre asta cateva replici mai sus!"
6. Esti mereu in cautarea conversatiei pierdute. Nu ca ai fi tinut mult timp telefonul inchis, doar jumatate de ora si, cand il deschizi, sute de replici deja scrise se revarsa. Ai doua optiuni: sa le citesti si sa mai pierzi altele intre timp, sa nu le citesti – dar daca ratezi ceva important daca nu le citesti?
7. Textingul de grup nu are titlu ca la un e-mail. Vezi doar un numar de einspe mesaje si esti nevoit sa deschizi conversatia doar sa afli ca nu te priveste sau nu te intereseaza.
8. In timp suferi de reflexul muschiului memoriei care se intoarce spre telefon de fiecare data cand isi aminteste ca nu ai verificat mesajele de pe grup. Te trezesti atunci ca schimbi contextele ca pe sosete, de la ce ai de facut pentru munca la ce se discuta pe grup.
9. Cauta o replica spusa la un moment dat care ti-a placut si pe care ai vrea sa o recitesti! Acul in carul cu fan! Cine a spus-o, cand si in ce moment al conversatiei? Acum 260 de replici? Esti sigur ca se vorbea de acel subiect si nu s-a trecut la altul in cadrul aceleiasi conversatii? Deci imposibil!
10. Incearca sa contextualizezi o dicutie pe care ai avut-o pe chat. Pentru o conversatie care poate fi diferentiata doar daca iti amintesti cand ai purtat-o, nu poti spune si unde ai purtat-o deoarece contextul este mereu acelasi. Unde? Pe chat.
Din cele de mai sus, ai distractie si apartenenta la un grup versus anxietate, frustrare, stres, neatentie. Mesageria de grup este insa un instrument util si des folosit. Odata creat un grup, tine de membrii ei sa stabileasca reguli, ritmul initierii conversatiilor si subiectele ce pot fi abordate.
Nu uita ca le oferi cel mai pretios bun al tau din zilele noastre: atentia ta.
Ce e cool cand esti intr-un grup de texting
de Carmen Avadanoaei
la 17 Iun. 2016 Exclusiv

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
5
din 5
- 2 voturi.
Revista GRATUITA

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.
Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
Revista GRATUITA

CADOU Special pentru cititorii nostri
Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".
Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice





Recomandari editori





Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii
5 Obiceiuri care duc la subtierea firului de par
"Imi sunt de folos explicatiile privind subtierea firului de par..."
de Fratila Mihaela Care sunt cele mai nesanatoase alimente pentru stomac
"Lucruri interesante..."
de Marinescu Antim 13 lucruri pe care barbatii maturi nu le fac
"Multe lucruri le-am mai citit si in alte surse. Problema e ca daca aproape toata viata ai fost..."
de Radu
"Imi sunt de folos explicatiile privind subtierea firului de par..."
de Fratila Mihaela Care sunt cele mai nesanatoase alimente pentru stomac
"Lucruri interesante..."
de Marinescu Antim 13 lucruri pe care barbatii maturi nu le fac
"Multe lucruri le-am mai citit si in alte surse. Problema e ca daca aproape toata viata ai fost..."
de Radu