Aceste platforme asigura un mod simplu si distractiv de a ramane conectat cu familia si prietenii, de a promova evenimente si de a construi comunitati sau grupuri de interes. Insa, conturile noastre din social media au inceput a fi tot mai studiate si de angajatori, colegi si colaboratori, motiv pentru care ele pot influenta in mod pozitiv sau negativ cariera ta.
Astfel ca, indiferent de locul ocupat pe piata muncii, antreprenor, angajat sau angajator ai acum obligatia de a acorda atentie mesajelor transmise prin conturile de social media caci ele ofera informatii ce nu se regasesc in CV sau evidentiaza profesionalismul si atitudinea unui anteprenor. In momentul de fata s-a ajuns pana acolo unde site-urile social media pot impulsiona cariera ta catre culmi sau pot decide sfarsitul acesteia, iar pentru a nu face parte din cea de-a doua categorie afla care sunt cele mai mari cinci greseli sociale si evita-le.
Faci publice nemultumiri referitoare la locul actual de munca sau la managerul tau
Inceteaza a-ti mai expune toate nemultumirile cu privire la actualul loc de munca sau la atitudinea managerului direct pe wall-ul public deoarece consecintele ar putea fi total neplacute. In primul rand ia in considerare ca o astfel de postare, indiferent cat de bine este ascunsa, tot poate fi observata de catre un coleg al tau si adusa in atentia superiorilor. In al doilea rand, poate fi observata de un viitor angajor care ar putea crede ca ai o atitudine lenesa si ostila fata de munca din moment ce ai simtit nevoia sa iti expui nemultumirile si frustarile cu privire la fostul job.
Primesti o oferta de munca si o faci publica
Oferta salariala pentru un loc de munca este, in general, confidentiala si nu se aplica la fel tuturor angajatilor. Daca tu decizi sa impartasesti informatii cu privire la venitul tau catre toti cunoscutii, angajatorului nu ii ramane decat sa considere ca nu poate avea incredere in tine si sa isi retraga oferta si beneficiile ce ti le-a oferit.
Postezi comentarii rasiste si discriminatoare
Orice comentariu rasist sau discriminator la adresa unui grup de persoane sau a unei minoritati te poate costa slujba deoarece angajatorul ar putea considera ca nu iti poti respecta colegii, superiori si job-ul atat timp cat iti ofensezi semenii legandu-te doar de diferentele de aspect, etnie sau educatie. Sfatul meu este sa eviti comentariile discriminatoare pe internet, nu le scrie nici macar in gluma.
Te plangi de atitudinea si pretentiile clientilor
Este posibil ca intre colegi sa iti permiti diverse comentarii si glume cu privire la clientii companiei insa, postarea pe internet a acestora va pune firma intr-o lumina proasta iar angajatorul nu va tolera acest lucru.
Postezi frecvent fotografii si comentarii negativiste
Orice manager isi doreste ca membrii echipei lui sa aiba o atitudine pozitiva, sa lucreze bine in echipa si sa tinteasca in mod constant obtinerea unor rezultate mai bune. Postarea constanta a comentariilor negativiste si fotografiilor ce inspira deprimare nu te ajuta nici sa avansezi, nici sa iti schimbi job-ul deoarece angajatorul nu poate vedea ambitia si puterea de munca a unei persoane pesimiste. Sfatul meu este sa pastrezi o atitudine pozitiva si decenta in toate postarile din social media atat timp cat iti doresti sa evoluezi in cariera.
Sursa foto: adevarul.ro