Aceasta este o modalitate de a castiga in greutate, dar nu este indicata pentru sanatatea organismului.
Sunt persoane care pierd in greutate din cauza unor probleme digestive, unor operatii, de la stres, sau de la vreo boala si incearca sa se intoarca la o greutate normala. In toate aceste cazuri, scopul este de a castiga in greutate simultan cu optimizarea sanatatii... si nu exista o stiinta in sensul acesta. Expresia "esti ceea ce mananci" este absolut adevarata – substantele nutritive din alimente sunt materiile prime pe care corpul tau le foloseste pentru a construi noi celule. Un regim plin de fast-food si alimente lipsite de nutrienti nu ofera organismului tau cine-stie-ce materie prima pentru hrana. Cu alte cuvinte, nu este vorba doar despre calorii.
Iata cinci reguli de "luare in greutate in mod sanatos" pe care ti le impartasim:
1. Nu lasa sa treaca mai mult de 4 ore fara sa mananci. Corpul tau are nevoie de o aprovizionare continua cu energie, deoarece este precum un motor mereu pornit (inima ta bate continuu, sangele circula, creierul tau si muschii se afla in lucru). Cand sari peste mese, iti privezi organismul de combustibilul de care are nevoie pentru a continua sa functioneze. Rezultatul este un mare gol in contul tau de energie, care include masa musculara. Cel mai bun mod de a-ti impiedica organismul sa piarda din masa de tesut important este sa iei mese regulate, la aproximativ 3 - 5 ore distanta. Daca incerci sa obtii tesut muscular nou, programul de masa este un aspect crucial. Uneori, persoanele care doresc sa se ingrase sustin ca mananca tot timpul, dar atunci cand incep, de fapt, sa tina un jurnal alimentar isi dau seama cat de haotice sunt modelele lor. Cheia este coerenta.
2. Mananca mai multe tipuri de alimente la o masa. Vizeaza intotdeauna cel putin 3 grupe de alimente. In loc de doar o banana sau un pumn de nuci, consuma cateva felii de paine prajita cu cereale, migdale, unt si banane feliate, impreuna cu un pahar de lapte degresat sau de inlocuitor organic de lapte (pe baza de soia, canepa, orez etc.). Varietatea ofera corpului tau un spectru mai larg de substante nutritive cu care sa lucreze pe parcursul zilei.
3. Mananca sanatos, dar alimentele sa fie dense. Cel mai bun mod de a asimila nutritie suplimentara, fara sa mananci cantitati mari de alimente sau sa recurgi la lucruri nedorite, este sa alegi alimentele bogate in nutrienti, care condenseaza o multime de carbohidrati, de proteine sau de grasimi intr-o portie destul de mica. Fructele uscate sunt un exemplu foarte bun. Apa fiind evaporata, pulpa se micsoreaza cu aproximativ 75%, asa ca o ceasca de struguri se transforma intr-un sfert de ceasca de stafide. Doar asigura-te ca ai gasit fructe uscate fara adaos de zahar sau conservanti. Alte exemple de alimente ce inglobeaza substante puternic hranitoare sunt fulgii de ovaz, chipsurile de ciocolata neagra si fructele uscate tocate in unt de migdale – cu un varf de lingura, fa mici bomboane din acest amestec, ruleaza-le in bile mici, inveleste-le in hartie si consuma din ele pe tot parcursul zilei.
4. Bea mancarea. Lichidele nu sunt la fel de satioase ca alimentele solide, astfel incat atunci cand incerci sa castigi in greutate, ele pot adauga nutrienti fara a te face sa te simti satul sau balonat. O alegere buna include suc de fructe 100% natural, lapte degresat organic sau alternative de lapte (cum ar fi cel organic de soia sau de canepa) si piureuri. Smoothie-urile sunt ideale (mai bune decat milkshake-urile), intrucat le poti imbogati cu tot felul de alimente, cum ar fi germeni de grau, unt de nuci, suc de morcovi.
5. Mananca chiar inainte de culcare. O mare parte din procesele noastre de vindecare, reparare si regenerare au loc in timp ce dormim. E ca si o ora de varf pentru construirea musculaturii si refacerea tesuturilor deteriorate, asa ca a manca o gustare sanatoasa chiar inainte de culcare asigura o aprovizionare proaspata cu substante nutritive, care raman disponibile pentru a "trece la treaba" in interiorul corpului. O optiune excelenta care nu iti va lasa sentimentul de satietate ar putea fi un bol mic de salata de paste, facuta cu paste din cereale integrale (grau sau o alternativa fara gluten), sos vinaigrette facut cu ulei de masline extra-virgin, legume tocate sau maruntite si o sursa proteica slaba, cum ar fi fasolea, piept de pui tocat sau o branza organica maruntita.
Fiecare dintre aceste strategii se adauga raspunsurilor corecte la intrebarile "ce, de ce, cat de mult si cand" pentru a construi un corp sanatos.
5 moduri de a castiga in greutate intr-un mod sanatos
de Raluca Enache
la 05 Mar. 2016

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota:
4.8
din 5
- 10 voturi.
Revista GRATUITA

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.
Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".
Revista GRATUITA

CADOU Special pentru cititorii nostri
Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".
Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice





Recomandari editori
Cele mai citite stiri





Ultimele comentarii
5 Obiceiuri care duc la subtierea firului de par
"Imi sunt de folos explicatiile privind subtierea firului de par..."
de Fratila Mihaela Care sunt cele mai nesanatoase alimente pentru stomac
"Lucruri interesante..."
de Marinescu Antim 13 lucruri pe care barbatii maturi nu le fac
"Multe lucruri le-am mai citit si in alte surse. Problema e ca daca aproape toata viata ai fost..."
de Radu
"Imi sunt de folos explicatiile privind subtierea firului de par..."
de Fratila Mihaela Care sunt cele mai nesanatoase alimente pentru stomac
"Lucruri interesante..."
de Marinescu Antim 13 lucruri pe care barbatii maturi nu le fac
"Multe lucruri le-am mai citit si in alte surse. Problema e ca daca aproape toata viata ai fost..."
de Radu
Comentarii