1. Unul dintre cele mai importante elemente pentru dezvoltarea cerebrala
Orice parinte stie cat de importanta este alimentatia pentru sanatatea copilului, insa cand vorbim despre sprijinirea activitatii cerebrale, lucrurile se schimba putin. Sigur, fructele si legumele proaspete sunt alimente sanatoase, insa daca iti doresti ca micutul tau sa se concentreze mai bine, ar trebui sa te asiguri ca in dieta lui exista alimente ce contin Omega 3. Acest ulei esential nu este produs de organism, ci trebuie procurat din alimentatie sau suplimente. 60% din creier este format din grasimi, iar 30% dintre aceste grasimi sunt Omega 3. Acestea au un rol important pentru sanatatea ochilor si a inimii.
Asigura-te ca cel mic are parte de acest element atat de important pentru dezvoltarea cerebrala prin integrarea in meniul zilnic a unor alimente precum avocado, somon sau cod. O sursa si mai buna de Omega 3 si de alte elemente importante pentru dezvoltarea copilului este uleiul de peste pentru copii, arata studiile. Totodata, sa ii dai celui mic o lingurita de ulei de peste este o metoda simpla de a te asigura ca are parte de grasimile bune, care sprijina activitatea cerebrala.
2. Muzica, o arta ce le dezvolta IQ-ul copiilor
Daca prichindelul tau pare sa aiba o inclinatie nativa catre muzica, inscrierea lui la un curs de canto sau pentru invatarea unui instrument este o idee excelenta. Se pare ca pianul, in mod special, ar fi instrumentul cel mai indicat pentru dezvoltarea inteligentei copiilor, arata un studiu facut in Canada si citat de Forbes.
Copiii care au luat lectii de muzica - canto sau muzica instrumentala - au un coeficient de inteligenta mai ridicat si rezultate mai bune la teste, spune un alt studiu intarind astfel ideea ca studierea acestei arte poate avea un efect benefic asupra inteligentei copiilor.
3. Copiii au nevoie de un mediu in care sa intre in competitie cu alti copii
Toti parintii alearga dupa scoli mai bune, si, se pare ca motivele pentru care fac asta sunt intemeiate. Copiii au nevoie de o companie care sa-i impulsioneze sa faca mai mult, sa invete mai bine, sa aiba note mai mari.
Intr-un cerc in care aceste lucruri nu sunt importante, copilul nu poate sa-si dezvolte abilitatile, pentru ca se va compara cu prieteni al caror exemplu nu ar trebui urmat. Cu alte cuvinte, cand vine vorba despre inteligenta copiilor nostri, putem sa ne incredem in vechea zicala romaneasca - „spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti”. Asadar, in masura in care este posibil, asigura-te ca micutul tau este inconjurat de prieteni cu care sa intre in competitie in ceea ce priveste capacitatile intelectuale.
Dupa cum vezi, poti controla toate aceste aspecte si poti sa te asiguri in felul acesta ca fiul sau fiica ta sunt cu un pas inainte si au o baza sanatoasa pentru a acumula cunostinte si a dezvolta noi abilitati.
Sursa foto: VGstockstudio/Shutterstock