Si pentru ca este pacat sa aruncam resturile (mai ales cand ne gandim ca altii nu au ce manca), poti sa alegi „transformarea” mancarii care ti-a ramas in noi preparate delicioase!
In continuare iti vom prezenta 6 idei pe care le poti pune in aplicare ori de cate ori nu stii ce sa faci cu mancarea care este in plus:
1. Pune mancarea la congelator
Cel mai bun lucru pe care il poti face, inainte de a repartiza resturile spre alte preparate, este sa pui direct la congelator anumite feluri de mancare care au ramas neatinse. Ai facut prea multe sarmale? Pune-le la congelator, pentru ca se vor pastra foarte bine si le poti consuma oricand doresti.
2. Carnea
Daca ai facut prea multa friptura si efectiv nimeni nu o mai poate consuma asa, poti sa o pui in paste. Alaturi de un sos de rosii este minunata. O alta optiune este sa o pui in sendvisuri, alaturi de legume.
3.Ouale
Ouale fierte pot fi transformate in ingrediente pentru salate. Poti sa alegi o reteta clasica sau poti chiar sa le folosesti pentru salata orientala. De asemenea, ouale pot fi umplute cu diverse sosuri si creme.
4. Cartofii
Daca ai incercat sa faci o salata de beouf sau una orientala si ti-au ramas cartofi fierti in plus poti sa il pui in ciorbe si supe.
5. Branza
Branza sau alte lactate care sunt prin frigider pot fi incluse in sosuri pentru paste. Nu astepta sa se strice!
6. Legumele
Legumele fierte, alaturi de branza si cascaval, pot fi transformate intr-o tortilla delicioasa. In plus, poti folosi legumele ca garnitura pentru friptura sau chiar ca ingrediente la ciorba.
Tine cont de sfaturile de mai sus atunci cand vrei sa refolosesti mancarea care ti-a ramas. In cazul in care nu reusesti sa o consumi, incearca sa o dai unui om nevoias!