4 Lucruri care te tin pe loc

de la 21 Nov. 2018 Exclusiv
4 Lucruri care te tin pe loc Daca nu ar fi timpul care ofera linearitate, cat de complicata ar parea din exterior existenta ta?

Timpul nu doar ca le vindeca pe toate, ci ne duce fie ca vrem sau nu, mereu catre o alta etapa. Cu timpul nu poti negocia, ci poti incerca sa 'inghesui' lucrurile in el astfel incat sa aiba sens, sa se simta bine si sa iti ofere in permanenta ocazia de a anticipa si controla urmatorul pas.

Cu toate acestea, facand exceptie de factorul timp, ceea ce gandim si simtim este atat de labirintic si consumator de energie, incat, la un moment dat, doar timpul face ca lucrurile sa se deblocheze intr-un fel sau altul.

Concret, sunt lucruri care ne tin adesea pe loc, fie reale, fie inchipuite. Calitatea gandurilor si a emotiilor dicteaza calitatea vietii, astfel ca este important sa reperam cele cateva elemente care ne tin pe loc, pentru a le putea controla, daca nu schimba ori elimina. Iata cateva dintre ele:

Stima de sine scazuta

Este sanatos sa iti doresti tot timpul sa fii mai mult, sa poti mai mult, sa iti depasesti limitele. Insa nu este ok sa te desconsideri in permanenta si sa nu apreciezi ceea ce esti la momentul prezent. Stima de sine scazuta te tine pe loc atat in plan personal, cat si in plan profesional – oportunitati ratate, implicare scazuta, etc.

Daca nu esti tu cel pregatit sa parieze tot pe tine, cine ar putea face acest lucru in locul tau? Imaginea noastra este importanta in relatia cu ceilalti, indiferent de cat de pregatiti suntem sa acceptam acest lucru. Daca pastrezi o imagine buna despre tine, acest lucru va fi remarcat si de cei din jur, iar viata ta va deveni, in definitiv, mai buna.

Familie cu probleme

Copilaria joaca un rol important in dezvoltarea viitorului adult. Faptul ca in familia ta au fost probleme legate de alcool, ori violenta fizica sau emotionala, poate sa te influenteze pe parcursul vietii, prin insusirea anumitor reactii, caracteristici si atitudini in concordanta cu settingul de acasa.

Sunt atatea fiice care au vazut sau simtit zilnic violenta domestica si totusi, au tendinta de a alege parteneri agresivi sau care sa aiba un comportament similar. Toate acestea doar pentru ca a fi familiar cantareste mai mult decat a fi bun sau rau.

Si raul poate fi familiar, astfel ca fara interventie de specialitate, aceasta problema nu va disparea. Familia reprezinta cartea noastra de vizita, astfel ca in cazurile delicate, ea este un impediment, nu un ajutor. Atata vreme cat te ascunzi si o ascunzi de ceilalti, ai o problema ce trebuie rezolvata.

Teama

Anxietatea, in termeni actuali, este atat de comuna incat devine aproape obligatoriu ca intr-un grup restrans de prieteni, cel putin unul sa aiba temeri, frici si stare de anxietate. Daca iti este teama de ceva, alegi sa il eviti: doar ca uneori poate fi vorba despre un examen important, un curs esential, o decizie de viata, etc.

Teama te tine pe loc si nu te lasa sa te dezvolti – mai ales prin experimentare. Da-ti voie sa gresesti, sa te inseli, sa fii in eroare, si invata din acestea pana cand vei ajunge sa devii cel mai bun. Renunta insa la frica, pentru ca nimic bun nu a aparut din ea.

Relatiile toxice

Te tin pe loc si te vor tine mereu, atata vreme cat nu esti pregatit sa renunti la ele. Cand suntem intr-o relatie, prioritatile noastre se transforma si devin prioritatile amandurora, in cel mai bun caz, ori dispar, fiind inlocuite de altele care nu ne privesc neaparat direct.

O relatie toxica te tine departe de ceea ce iti place sa faci si nu iti ofera spatiu de desfasurare. Intr-o relatie toxica vei avea mereu sentimentul de inutilitate, de vinovatie, de decizie gresita, astfel ca pentru a reveni la mai bine, este important sa identifici si sa ai curajul sa schimbi, cu orice risc.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016