Suntem usor influentabili, mai ales atunci cand sunt implicate sentimente, iar cursul lucrurilor si traiectoria pe care ne situam pot fi usor schimbate de aparitia sau disparitia cuiva, chiar si atunci cand cunoastem persoana respectiva de putina vreme sau intr-o maniera superficiala.
Oamenii au nevoie de relatii solide in viata lor, pentru ca acest lucru inseamna determinare, incredere si forta de a infrunta orice apare in cale. Cu toate acestea, in ultimii ani este tot mai greu de realizat acest lucru, prin prisma faptului ca avem tot mai putin timp sa ne cunoastem si preferam uneori sa pastram o serie de aparente, tocmai pentru a nu ne complica inutil.
Pentru sanatatea noastra emotionala, este important totusi sa ne dorim interactiunea cu ceilalti si descoperirea reciproca cat mai sincera. Conexiunile puternice se pot crea in cateva moduri simple:
Fii sincer cu tine
Singurele relatii care vor merge, indiferent de natura acestora, vor fi cele de care iti pasa cu adevarat si pe care le tratezi ca atare. Daca nu simti ca iti doresti o conexiune reala cu cel din fata ta, mai bine renunti. Lucrurile nu pot fi fortate la nivelul interactiunii umane.
Fii tot timpul dispus sa ajuti
Chiar si cei mai puternici oameni au uneori nevoie de cineva care sa ii ajute. Uneori, ti se poate parea ciudat si inoportun sa ajuti pe cineva pe care il consideri superior, considerand ca nu ai nimic de oferit.
Insa oamenii isi pot veni in ajutor intr-o multitudine de feluri, iar nevoile celorlalti pot fi satisfacute mai usor decat crezi, pentru ca sprijinul este cel care conteaza, insa puterea de a schimba lucrurile se afla tot la persoana aflata in situatia respectiva. De aceea este important sa inveti sa fii un partener mai bun pentru cel de langa tine.
Acorda-i atentie celuilalt
Se spune ca este suficient sa fii atent la un anumit lucru pentru a incepe sa iti placa. Este o abordare pe cat de simplista, pe atat de eficienta. Da, este important sa acorzi atentie unei persoane daca iti doresti o conexiune puternica.
Nu poti da din cap in permanenta pretinzand ca esti acolo, dar mintea ta zboara in alta parte. Si nu este vorba neaparat despre a acorda atentie persoanei, cat problemei pe care aceasta o ridica, subiectului in sine.
Asigura-te ca relatia este una echitabila
Nici o relatie, indiferent de natura ei, nu va fi una cu adevarat profunda daca cele doua persoane nu investesc la fel de multe resurse. Insa acest lucru trebuie sa se intample benevol, din dorinta fiecaruia de a ii fi de ajutor celuilalt, nu pentru ca trebuie sau nu pentru ca se simte fortat. Altfel, mai devreme sau mai tarziu, o relatie de genul acesta va esua.