Vitamina C se regaseste din abundenta in alimente si este calea cea mai rapida prin care o putem asimila. De aceea este bine sa introducem in meniul zilnic cat mai des produse care o contin.
Iata top 3 alimente care contin vitamina C:
1. Catina
Catina contine 2500 mg de vitamina C la 100 grame si merita consumata mai des. In cazul in care nu o poti manca simpla, poti alege sa bei ceaiuri de catina.
2. Macesele
Macesele sunt sursa importanta de vitamina C si contin 2000 mg de vitamina C la 100 grame. Indicat este sa le consumi in stare cruda pentru a te bucura de toate beneficiile lor. In plus, pot fi incluse si in ceaiuri.
3. Broccoli
Imbogateste-ti meniul si alege sa mananci mai des broccoli. Acesta contine 90 mg de vitamina C la 100 grame si este delicios.
Printre alte alimente care contin vitamina C amintim kiwi, portocalele, lamaile, ardeiul iute si coacazele.