Te-ai straduit mult de-a lungul anilor sa oferi familiei mese sanatoase, gustoase, diferite si pline de culoare insa, cu siguranta, ti s-a intamplat sa ramai si in pana de idei. Pentru a veni in ajutorul tau, am aflat astazi chiar de la colegii din redactie o reteta rapida si gustoasa de spaghete si una pentru cookie-uri delicioase, gata in mai putin de 30 de minute.
Spaghete cremoase cu ciuperci, usturoi si ierburi
Ingrediente:
250 grame spaghete
4 linguri unt
5 catei de usturoi tocati
500 grame ciuperci taiete felii
2 linguri faina integrala
1 lingurita ierburi de provence
250 mililitri lapte
sare si piper dupa gust
3 linguri ulei de masline
¼ cana de apa, lapte sau smantana
¼ ceasca patrunjel proaspat tocat
Preparare:
Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurge in intregime apa si toarna peste ele cateva picaturi de ulei pentru a preveni lipirea, apoi lasa-le deoparte.
Topeste intr-o tigaie 2 linguri de unt, adauga cateii de usturoi tocati si amesteca continuu timp de un minut. Adauga apoi ciupercile taiate si caleste-le 5-10 minute, pana cand devin aurii.
Separat, intr-o alta tigaie, topeste restul de unt la foc mediu, adauga doi catei de usturoi tocati, amesteca continuu timp de un minut, completeaza apoi cu faina integrala si cei 250 mililitri de lapte, batand totul cu un tel in timp ce pastrexi compozitia la foc mediu. Mentine tot amestecul pe flacara pana ce se ingroasa si condimenteaza cu sare si piper.
Imedioat ce ai sosul gata poti obtine pastele cremoase amestecand spaghetele fierte cu ciupercile si sosul de lapte, peste care adaugi ¼ cana de apa, lapte sau smantana si patrunjelul tocat.
Cookie-uri cu fulgi de ovaz si nuca de cocos
Ingrediente:
1 ½ cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
¼ lingurita sare
200 grame unt nesarat
1 cana zahar brun
½ cana zahar alb
1 ou
2 lingurite extrat de vanilie
1 ½ cani fulgi de ovaz
1 cana fulgi nuca de cocos indulciti
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 375 de grade.
Amesteca intr-un bol mic faina, scortisoara si sarea si lasa deoparte ingredientele uscate.
Separat, amesteca untul cu zaharul brun si zaharul alb pana cand obtii o crema omogena in care se incorporeaza oul si extractul de vanilie. Peste compozitia obtinuta se adauga ingredientele uscate si se amesteca bine, apoi se incorporeaza fulgii de ovaz si nuca de cocos.
Formeaza bile mici din coca obtinuta si aplatiseaza-le intre palme, apoi aseaza-le in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, lasand intre cookie-uri un spatiu de aproximativ doi centimetri pentru expansiune. Tava se da la cuptor pentru 12-14 minute, pana cand cookie-urile devin usor aurii. Scoate tava din cuptor la sfarsitul timpului de coacere si las-o la racorit 5 minute, apoi scoate cookie-urile pe un platou.