Pentru ca tot ce este facut acasa este mai bun, iti recomandam sa incerci urmatoarele doua retete dulci: mousse fin cu fructe si inghetata cu ciocolata. In cazul in care tii la silueta ta si a celor din jur, poti alege varianta dietetica, cu lapte de soia si frisca vegetala.
RETETE:
1. Mousse de zmeura/ capsune sau coacaze negre
Ingrediente:
-230 g zmeura/ capsune/ coacaze (proaspata sau decongelata)
-100g branza proaspata degresata
-1-2 linguri de miere
-Cateva frunzulite proaspete de menta
Mod de preparare:
1. Se amesteca branza, zmeura si mierea
2. Se asaza in cupe sau pe farfurioare
3. Se decoreaza cu frunze de menta si fructe intregi.
2. Inghetata de ciocolata
Secret pentru reusita deplina: foloseste pudra de cacao de cea mai buna calitate!
Ingrediente:
-80 g xilitol
-225 lapte
-1 ou batut
-40 g pudra de cacao neagra
-450 ml frisca
-1 lingurita esenta de vanilie
Varinta mai dietetica:
- Lapte de soia sau migdale
- Frisca vegetala
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un castron xilitolul, laptele si oul. Apoi transferati amestecul intr-o cratita si
incalziti la foc mediu, pana cand se ingroasa compozitia. Totul dureaza cam 10 minute.
Atentie! Nu trebuie sa dea in clocot!
2. Dupa ce s-a ingrosat, dati cratita deoparte si adaugati pudra de cacao. Amestecati pana la
dizolvarea completa a pudrei de cacao.
3. Se lasa amestecul la temperatura camerei timp de 15 minute, inainte de a adauga frisca si
esenta de vanilie.
4. Ulterior se pune la frigider 2-3 ore. Pentru servire, se scoate din frigider inainte cu 5 minute
Pofta buna!