Acestia se bucura zilnic de smoothie-uri, salate si garnituri realizate din legume proaspete sau congelate si amestecate cu alte ingrediente sanatoase precum uleiul de avocado, profitand la maxim si de beneficiile antioxidante.
Clorofila si legumele verzi bogate in fier pot crea baza pentru orice fel de mancare, fiind extrem de usor de gatit si adaptat chiar si pentru cele mai pretentioase gusturi. Avand acces la o gama larga de legume verzi chiar in supermarketuri, singura ta misiune ramane de a introduce vitaminele naturale in alimentatia zilnica.
Urmeaza pasii de mai jos si obisnuieste-te intai sa consumi cele mai populare legume verzi, precum castraveti, dovlecei, varza, sparanghel, brocoli, fasole verde, mazare si salata verde, apoi totul va veni de la sine.
Pasul 1: Aprovizioneaza-te in weekend cu o cantitate suficienta de legume verzi, cat sa iti ajunga intreaga saptamana si sa nu poti spune ca ai mancat biscuiti doar pentru ca nu ai avut brocoli si castraveti.
Pasul 2: Incepe-ti ziua cu o portie de legume verzi precum spanac, varza, castraveti, patrunjel si dovlecei. Fii inventiva in fiecare dimineata si nu lasa monotonia sa se astearna peste micul tau dejun, astfel poti crea smoothie-uri din legume verzi, salate si omlete inchegate cu pasta de avocado.
Pasul 3: Pregateste-ti intotdeauna pachetul pentru munca caci gasirea unui loc de unde sa poti comanda mancare verde si sanatoasa ar putea fi problematica si scumpa. Astfel, incearca sa iti pregatesti de acasa salate si mancaruri cu continut mare de legume verzi precum mazare, ardei, varza, coriandru si avocado in care poti adauga otet balsamic si ulei de masline.
Pasul 4: Obisnuieste-te sa inlocuiesti garniturile bogate in amidon precum piureurile de cartofi, cartofii gratinati, pilafurile si pastele cu piureuri de brocoli, legume verzi gratinate sau inmuiate pe gratar si asezonate cu ulei de masline si condimente naturale.
Pasul 5: Invata sa creezi gusturi unice si noi in bucataria ta precum legume sote asezonate cu alge marine, ulei de susan si ierburi proaspete, supe pe baza de legume asezonate cu coriandru si busuioc si orice alta combinatie care se muleaza pe gustul tau. Important este sa fii inventiva, sa cauti retete si sfaturi atunci cand imaginatia nu te mai ajuta si esti plictisita de tot ceea ce ai incercat pana acum si sa iti doresti ca dieta ta sa includa zilnic peste 70% legume verzi.
Important: Nu uita sa iti echilibrezi dieta cu cereale integrale, surse slabe de proteine, fructe, alte legume si grasimi nesaturate sanatoase.