Maslinele contin vitamine, minerale si acizi grasi nesaturati. Astfel reusesc sa protejeze sanatatea inimii, ajuta la transportul oxigenului din sange, sustin functia osoasa datorita cantitatii ridicate de calciu si au efect sedativ asupra sistemului nervos.
Pentru ca pe rafturile magazinelor regasim foarte multe tipuri de masline, trebuie sa stiti sa le alegeti pe cele mai bune:
-masine mici
In general, nu trebuie sa alegeti maslinele mari. Cele mici sunt mai gustoase si mai sanatoase. Acesta este primul criteriu pe care trebuie sa il aveti in minte atunci cand mergeti la cumparaturi.
-recipient nealterat
Indiferent de tipul de masline pe care il alegeti, este bine sa urmariti starea recipientului in care se vinde produsul. Cele sparte, crapate sau turtite ar trebui evitate!
-termenul de valabilitate
Daca nu cumparati masline vrac trebuie sa fiti foarte atenti la data de expirare a maslinelor din cutii/conserve/borcane, chiar daca acestea au in general un termen destul de lung de valabilitate.
-culoarea lor
Atunci cand alegeti maslinele trebuie sa fiti atenti la culoarea lor. Fie ca le vreti negre sau verzi, verificati inainte daca toate maslinele din recipientul respectiv au aceeasi culoare.