Ceaiul bancha este un ceai verde japonez ce se obtine prin infuzarea frunzelor de ceai in apa fierbinte.
Aroma acestui sortiment de ceai este unica, avand un miros puternic. Ceaiul bancha se bucura de popularitate in Japonia.
Bancha are parte de aceeasi metoda de cultivare si prelucrare ca ceaiul sencha, dar este considerat un sortiment inferior deoarece foloseste frunze care sunt fie din recolte mai vechi, fie provin din lastari mai mici din planta de ceai.
Frunzele bancha sunt mai mari si putin mai groase. Din acest motiv, acest sortiment este mai ieftin decat alte ceaiuri japoneze. De fapt, cea mai usoara modalitate de a diferentia un ceai sensha de un bancha este prin verificarea preturilor celor doua tipuri de ceai.
Principalele beneficii
Tinand cont ca bancha este un tip de ceai verde, multe dintre proprietatile sale sunt atribuite ceaiului verde.
Este important de mentionat faptul ca frunzele bancha contin aceleasi substante din care se obtine Gyokuro, cel mai bun ceai verde japonez, insa proportia difera. Bancha contine mai putina cafeina, precum si un numar mai mic de aminoacizi, dar are un nivel mai mare de antioxidanti (catechine).
Cum se prepara?
In Japonia, bancha este un ceai ce se bea in fiecare zi.
Un avantaj al acestui tip de ceai este ca se poate prepara foarte usor. Iata cum!
- Adauga o lingurita de frunze de ceai Bancha intr-o cana.
- Fierbe apa intr-un ibric.
- Adauga apa fierbinte peste frunzele de ceai Bancha.
- Asteapta 3-4 minute inainte sa bei ceaiul.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Cele mai eficiente ceaiuri pentru gastrita
Sursa foto: pexels.com