Alimentatia macrobiotica se bazeaza pe aportul scazut de grasimi si cel ridicat de fibre alimentare. Potrivit specialistilor, aceasta dieta poate fi adaptata in functie de climat, anotimp, varsta si particularitatile legate de sanatate ale persoanei care o urmeaza.
O dieta macrobiotica este un sistem complet care utilizeaza moduri traditionale si informatii stiintifice pentru a se asigura ca sanatatea generala este imbunatatita. Dieta implica efectuarea unor schimbari in obiceiurile alimentare si in stilul de viata, pentru a obtine un regim alimentar sanatos. Orezul brun, quinoa, secara si orz sunt cateva dintre cele mai bune alimente macrobiotice. Totusi, rosiile, ardeii, vinetele, cartofii, avocado si spanacul trebuie evitate. Se pune un accent deosebit pe alegerea corecta a alimentelor, precum si a mentinerii unui stil de viata activ.
Beneficiile unui diete macrobiotice
- Promoveaza vindecarea naturala
Cu ajutorul unei diete macrobiotice, este posibila vindecarea naturala a corpului. Atunci cand organismul nu este impovarat de excese si toxine, toate functiile sale sunt imbunatatite, iar bolile sunt vindecate.
- Imbunatateste imunitatea
O dieta macrobiotica poate mentine echilibrul optim al pH-ului corpului, care este important pentru sistemul imunitar. Corpul primeste vitamina C din fructe si legume proaspete.
- Te ajuta sa scapi de kilogramele in plus
Dieta macrobiotica se bazeaza in totalitate pe produsele alimentare ecologice si se abtine de la consumul de grasimi animale si de la produse prelucrate. Acest lucru te ajuta sa scapi de kilogramele in plus.
In general, dieta macrobiotica trebuie sa contina:
1. Cereale integrale, indeosebi orez brun: 50%-60%;
2. Legume (si alge marine): 25%-30%;
3. Fasole: 5%-10%;
4. Peste, nuci, seminte, fructe: 5%-20%;
5. Supa (preparata din ingredientele de mai sus): 1-2 cesti pe zi.
Sursa foto: pexels.com