Companiile ce produc legume congelate precum mazare, morcovi, fasole, broccoli sau porumb au grija sa le conserve in stare cat mai proaspata pentru a le pastra cat mai hranitoare. Cu toate acestea, procesul de congelare afecteaza gustul si valorile nutritionale ale legumelor, motiv pentru care am aflat pentru tine cele mai sanatoase si gustoase variante de preparare a acestora.
Prepararea la aburi sau blansarea
Pune la foc o oala de apa umpluta pe jumatate si las-o pe aragaz pana ce atinge temperatura de fierbere, apoi lasa focul la minim. Pozitioneaza o sita deasupra apei si adauga legumele congelate, apoi acopera cu un capac sau folie de aluminiu si lasa aburul ce se ridica din apa sa patrunda alimentele. Scoate sita cu legume din oala dupa 10-15 minute si serveste-le ca garnitura sau fel principal.
Prepararea in cuptorul cu microunde
Adauga o lingura de apa si legumele congelate intr-un vas ce poate fi folosit in cuptorul cu microunde in conditii de siguranta si acopera totul cu un capac. Pune mancarea in cuptor, porneste aparatul la temperatura maxima pentru 5-6 minute, apoi scurge apa ramasa in bol si serveste o masa calda si plina de nutrienti. Cantitatea mica de apa din partea de jos a vasului si apa eliberata din legumele congelate determina prepararea acestora sub actiunea aburilor.
Adauga gust si aroma legumelor congelate
Daca optezi pentru prima metoda de preparare este suficient sa dizolvi in apa clocotita un cub concentrat de vita pentru a adauga aroma legumelor din sita.
Pentru un plus de savoare poti amesteca legumele congelate cu ierburi uscate, indiferent de metoda de gatit aleasa. Iar la sfarsitul timpului de preparare poti presara condimente precum nucsoara, piper macinat, pudra de ardei iute sau sare de mare.