Muraturile, fie ca le mananci simple sau alaturi de alte feluri de mancare, nu sunt doar gustoase, ci aduc si o serie de beneficii organismului, dintre care amintim:
1. Nutrienti
In muraturi se regasesc o serie de nutrienti ( in urma fermentarii legumelor), precum enzime, probiotice sau vitamine care reusesc sa intareasca sistenmul imunitar. In plus, au efect pozitiv asupra digestiei.
2. Mentin flora intestinala sanatoasa
Probioticele din compozitia muraturilor reusesc sa echilibreze flora microbiana si sa scada riscul afectiunilor digestive. In acest fel flora intestinala va fi mai sanatoasa.
3. Contin antioxidanti
Un alt beneficiu mare pe care il aduce consumul de muraturi este faptul ca acestea contin antioxidanti din abundenta si astfel tin la distranta radicalii liberi si elimina toxinele din organism.
4. Sustin imunitatea
In muraturi exista si o cantitate ridicata de vitamina C care reuseste sa intareasca sistemul imunitar si iti ofera energie. De asemenea, tine la distranta gripa si raceala.