Ceaiul alb si ceaiul verde se numara, cu siguranta, printre cele mai populare ceaiuri din lume.
1. Ceaiul alb
Ceaiul alb este produs din planta Camellia sinensis, la fel ca ceaiul verde si alte sortimente de ceai, insa ceaiul alb se prepara indeosebi din frunze tinere si muguri, facandu-l unul dintre cele mai rare ceaiuri, fiind si cel mai dulce ca aroma.
Ceaiul alb trece prin cel mai redus procedeu de procesare si, in acest mod, poate sa isi pastreze antioxidantii puternici. Ceaiul alb are o cantitate mai mica de cafeina decat ceaiul verde.
Ceaiul alb are un nivel usor mai ridicat de polifenoli decat ceaiul verde. Studiile arata ca acest aspect confera ceaiului alb un avantaj considerabil fata de ceaiul verde, ca o substanta de prevenire a cancerului.
2. Ceaiul verde
Ceaiul verde reprezinta una din cele mai sanatoase bauturi din lume. Contine antioxidanti si nutrienti care au efecte pozitive asupra organismului.
Acesta are un nivel ridicat de galactat epigallocatechin si alti antioxianti, precum si un nivel relativ scazut de cafeina.
O singura ceasca de ceai verde contine intre 35 si 70 de miligrame de cafeina, in functie de modul de preparare, in timp ce ceaiul alb depaseste rareori 50 de miligrame de cafeina.
Acest lucru inseamna ca ceaiul verde este mai benefic pentru metabolism si este considerat un ceai mai bun pentru o dieta care are ca scop pierderea in greutate.
Ceaiul verde este, in general, foarte putin procesat, insa sufera o anumita oxidare, spre deosebire de mugurii tineri utilizati la prepararea ceaiului alb.
Chiar daca in ceaiul verde regasim o cantitate redusa de polifenoli, acesta reprezinta o bautura foarte sanatoasa, fiind, in acelasi timp, mai accesibil ca pret decat ceaiul alb.
Tu ce preferi? Ceaiul alb sau verde?
Sursa foto: pexels.com