Insa asta este cu adevarat motivul pentru care incerci sa canti? Raspunsul este undeva la mijloc. Gandeste-te de ce ti-a venit acum ideea, nu mai devreme ori mai tarziu.
Exista momente de-a lungul vietii in care simti nevoia sa faci ceva pentru tine, ceva care sa iti asigure satisfactia reusitei si prin intermediul caruia sa castigi admiratia celor din jur. Aceasta nevoie apare in mod natural in urma unor evenimente mai putin placute, pe care vrei sa le digeri mai usor. Nu toti cei care reusesc sa cante la chitara fac din asta un stil de viata, insa pentru toti cei care o fac ca hobby, este o metoda de terapie. Iata cateva beneficii!
Beneficiile cantatului la chitara
Te ajuta sa te destresezi
Indiferent care este motivul pentru care esti stresat, petrece putin timp exersand la chitara. Exista doua efecte pe care o sa le sesizezi: daca te pricepi deja destul de bine si reusesti sa canti cu usurinta, te vei putea exprima prin muzica, astfel ca vei simti o usurare si o stare de liniste placuta.
A doua varianta, cea in care inca nu esti familiarizat si incepi si exersezi, functioneaza ca orice alta tehnica de mindfulness. Concentrandu-te la ceea ce ai de facut, iti vei lua gandul de la lucrurile care te macina, chiar si pentru putin timp.
Potrivit unor studii recente, cantatul actioneaza precum o super-vitamina, stimuland activitatea cerebrala mai mult decat orice alta activitate. Nu doar ca te ajuta sa iti schimbi starea de spirit foarte repede, dar poate avea beneficii chiar asupra sanatatii fizice.
Stimuleaza activitatea cerebrala
Cantatul la chitara nu te face cea mai inteligenta persoana din jur, insa stimuleaza activitatea creierului: inveti acorduri noi, te informezi mai mult despre muzica, incerci sa te coordonezi si sa fii atent nu doar la ce faci, ci si la cat de bine suna, etc.
Amelioreaza durerea
Ai observat ca atunci cand canti sau asculti muzica, gandurile suparatoare dispar? In acelasi fel, atunci cand canti la chitara, durerea cronica, starea anxioasa si alte probleme de acest gen, dispar. De fapt, nu le mai acorzi atentie si te concentrezi pe lucruri care iti fac placere.
Actioneaza ca pansament pentru suflet
Orice problema emotionala ai avea, indiferent de natura ei, cantatul la chitara poate fi varianta optima pentru a te ajuta sa te vindeci. Asa cum sportul poate fi o varianta pentru unii, pentru altii muzica este cea care are acest efect benefic.
Uneori, ascultatul muzicii poate avea efectul invers, pentru ca adesea esti tentat sa te complaci in starea emotionala negativa, insa cantatul propriu-zis te pune pe tine in prim plan si functioneaza ca o forma de terapie, ajutandu-te sa te eliberezi.