Ce sunt si cum scapi de atacurile de panica

de la 27 Iun. 2016
Ce sunt si cum scapi de atacurile de panica Atacurile de panica sunt episoade bruste de anxietate si frica intensa ce coplesesc mintea si corpul, simptomele fiind asemanatoare cu cele ale unor probleme medicale grave cum ar atacurile de cord.
Tags: atac de panicasanatatea psihiculuistresanxietate

Atacurile de panica apar in mod brusc in momente de maxima intensitate, de panica sau situatii noi, ele fiind rezultatul unor reactii primare ale omului si punandu-te in incapacitatea de a gestiona situatia. Cu toate acestea, poti deveni capabil sa gestionezi atacurile de panica si simptomele acestora doar invatand strategiile de adaptare.

 

Recunoaste atacurile de panica

Primul pas in gestionarea atacurilor de panica il reprezinta recunoasterea acestora inainte de a se declansa si constientizarea simptomelor atunci cand te simti in pericol, esti stresat sau supus unor socuri emotionale.

 

Accepta atacurile de panica

Accepta faptul ca iti este frica de ceva, de un anumit moment sau de o dezamagire sentimentala asa cum accepti o durere de cap si lupta cu teama, dar nu impotriva ei. In acest mod vei invata sa gestionezi anxietatea si sa recunosti reactiile si simptomele premergatoare atacului de panica

 

Expune-te situatiilor si locurilor in care esti predispus a avea un atac de panica

Opreste-te din a evita locurile sau situatiile ce iti provoaca teama si expune-te aglomeratiei sau locurilor stramte daca esti claustrofob, deschide si spala fereastra unui etaj superior daca ai frica de inaltime si socializeaza cu cat mai multi necunoscuti daca esti introvertit. Evitand locuri si activitati nu faci decat sa consolidezi ideea de a suferi un atac de panica sever in momentul unei expuneri fortate insa, infruntarea temerilor si predispozitia de a te expune riscurilor pot duce la vindecarea acestor anxietati sau cel putin la diminuarea accentuata a efectelor.

 

Nu suprima gandurile cu privire la ceea ce iti provoaca panica

Daca primesti o veste, stire, propunere ce sti ca ar putea sa iti influenteze starea de spirit in mod negativ si chiar sa iti provoace un atac de panica infrunta acest gand, accepta-l si vorbeste despre el. Nu incerca sa ignori astfel de vesti pacalindu-te ca problema se va rezolva de la sine.

 

Respira

Stresul, anxietatea si cresterea brusca de adrenalina contribuie la dezvoltarea unor atacuri de panica insa, simptomele pot fi resimtite la o intensitate mult mai mica daca respiri corect si la intrevale regulate. Momentul in care resimti un atac de panica este, de regula, asociat si cu hiperventilatie si dorinta de a respira cat mai mult oxigen, ceea ce te si calmeaza in cele din urma. Totusi, in urma hiperventilatiei, poti resimti o serie de simptome precum dureri in piept, batai rapide ale inimii, ingreunarea respiratiei si furnicaturi in extremitati, iar pentru a evita repercursiuni la nivel fizic va trebui sa ai control asupra respiratiei in momentele de panica.

 

Adopta un stil de viata sanatos

Daca sti ca te numeri printre persoanele predispuse a suferi atacuri de panica adopta un stil de viata sanatos. Acesta trebuie sa includa consumul a doi litri de apa zilnic, dormitul in intervale regulate deoarece privarea organismului de somn creste riscul aparitiei starilor de stres si anxietate, alimentatie sanatoasa pentru a reduce starile de balonare si a scadea riscul aparitiei durerilor in piept. De asemenea, 20 de minute de sport zilnic sunt extrem de importante pentru sanatatea psihicului tau si pentru evitarea starilor de anxietate.

 

Distrage-ti atentia

Creierul uman invata sa faca stresului in momentul in care deja se afla in fata unei situatii dificile, intr-un impas sau cand nu stie cum sa actioneze in diverse imprejurari. Astfel ca, ultimul pas in prevenirea si gestionarea atacurilor de panica il reprezinta distragerea atentiei.

Invata sa te implici in activitati relaxante, cum ar fi yoga, dansul, sau privitul unei comedii atunci cand esti stresat deoarece, pana la urma, stresul reprezinta doar o reactie a creierului nostru in fata situatiilor noi si termenelor limita. Distragerea atentiei este extrem de importanta, in special atunci cand traversezi lungi perioade stresante deoarece poti preveni starile de anxietate si gasi solutii sau alinare.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.58 din 5 - 19 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016