Va oferim 10 argumente pro in acest sens:
1. Este o sursa importanta de proteine vegetale, minerale, vitamine si fibre
O lingurita de canepa 30 de grame contine 10 grame de proteina! Adica 30% proteina! in canepa, 65% din proteina este edestina, proteina globulara usor recognoscibila si digerabila de corpul uman. Stimuleaza producerea de anticorpi si de a sustine sistemul imunitar al organismului!
Proteina din canepa contine toti cei 21 de aminoacizi utili corpului uman, printre care cei opt aminoacizi esentiali pe care organismul uman adult nu ii poate produce. In plus, proteina din canepa NU contine factori alergeni!
Mai contine: vitamine ca A, E, C, B, minerale precum fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor sau microelemente precum crom, strontium, torium si arsenic. si sa nu uitam de cantitatea considerabila de fibre atat de utila sanatatii traficului intestinal, cat si echilibrului cantitatii de zahar din sange!
Pe langa toate acestea, canepa mai contine cannabidiol - o substanta ce imita actiunea sistemulului regulator natural al corpului si il ajuta sa-si restabiliasca functiile naturale ale organelor. Nu lipsesc din componenta ei nici lecitina, colina, fitosteroli, inositol sauclorofila, fiecare cu rol determinant in sanatatea organismului uman.
2. Este unicul antidepresiv natural 100%!
Studii efectuate asupra subiectilor demonstreaza ca tratamentul cu canepa este de 8 ori mai eficient decat Prozac-ul! Aceasta, insa, previne deteriorarea ficatului, slabirea vederii sau pierderea memoriei - efecte secundare produse de medicamentele de sinteza. In plus, aportul de acizi grasi Omega imbunatatesc starea de spirit si alunga depresia.
3. Canepa reduce colesterolul “rau”
Contine beta-sitosterolul „vinovat” de reducerea colesterolului „rau”. Mii de studii demonstreaza efectul reducator al acizilor Omega 3 asupra trigliceridelor si a nivelului de colesterol. Aportul zilnic de canepa previne astfel formarea placilor de colesterol care ingusteaza vasele de sange – factor determinant in aparitia accidentelor vasculare. De asemenea, echilibreaza raportul intre colesterolul „bun” si cel „rau”.
4. Canepa stavileste bolile de inima
Profilul lipidic al semintelor de canepa ajuta la stoparea bolilor de inima. Acizii grasi Omega 3 sunt eficienti in micsorarea tensiunii arteriale si in diminuarea nivelului de fibriogen - marker-cheie in ateroscleroza. Canepa previne coagularea sangelui si formarea de cheaguri ce pot conduce la atacuri de cord sau infarcturi miocardice.
5. Aportul zilnic de canepa in alimentatie = aport de maxim antioxidanti!
Canepa creste simtitor nivelul de vitamina E, unul dintre antioxidantii de baza pentru organismul uman, cu rol important in mentinerea normala a membranelor celulare, a sistemului vascular si nervos si protectia pentru vitamina A! in plus, alfa-tocoferolul contribuie la atenuarea simptomelor maladiei Alzheimer si fitolul sustine organismal cu puternice calitati anticancerigene.
6. Canepa intareste sistemul imunitar
Acizii grasi esentiali imbunatatesc functionarea sistemului imunitar, ajuta la reglarea bacteriilor intestinale si cresc energia celulara necesara eliminarii materiilor nefolositoare organismului.
7. Canepa combate obezitatea, subtiaza talia si coapsele
Este o sursa se hrana satioasa, are continut bogat in proteine 30%, dar si de carbohidrati – 15%. Avantajul consumului de canepa il constituie si aportul consistent de fibre. Acesta confera satietate, asigura un tranzit intestinal eficient si, in plus, restabileste echilibrul zaharului in sange (canepa are indicele glicemic mic).
Acizii grasi esentiali maresc ratele metabolismului si ard mai multa grasime, ceea ce conduce la scaderea in greutate.
8. Canepa imbunatateste sanatatea bolnavului afectat de boil degenarative
Semintele de canepa detin calitati farmaceutice deosebite in ameliorarea starilor induse de boli degenerative precum ateroscleroa, Alzheimer, boli de inima, ca si anumite tipuri de cancere.
9. Canepa inhiba procesele inflamatorii
Inflamatia este prima cauza a unei extinse game de boli cronice. Semintele contin anumiti steroli si substante alcoolice care lupta impotriva proceselor inflamatorii.
Acizii grasi Omega 3 ajuta la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substante antiinflamatoare care functioneaza asemenea hormonilor. Afectiunile artritice sunt tratate cu acizi grasi, un exemplu fiind artritareumatoida.
10. Canepa – portia dvs. zilnica de energie!
Va energizeaza, va hraneste creierul! Va scoate din amorteala in perioadele de stres fizic sau psihic. Vacreste exponential performantele intelectuale.
Doar cu semintele de canepa veti avea:
-un creier bine hranit si vioi pana la adanci batraneti
-piele, par, dinti, oase puternice si sanatoase
-inima activa, cu batai regulate ca de ceas elvetian
- sistem nervos permanent „in priza”
-sistem circulator cu trasee curate, libere
- sistem imunitar blindat, rezistent la atacurile „invaziilor” externe
- energie pentru a rasturna si muntii
- stare de bine permanenta, entuziasm si determinare
- minte echilibrata, ascutita
- protectie impotriva stresului