Glutenul este o proteina care se regaseste cel mai des in grau, orz si secara.
Ce alimente trebuie sa evitam atunci cand suntem diagnosticati cu intoleranta la gluten?
Graul − este cel mai des folosit in produse de panificatie si este totodata si cel mai des ingerat dintre cerealele incriminate de producerea acestei patologii. Orice aliment sau substanta care contine grau trebuie sa fie exclusa din dieta.
Nu trebuie sa consumi urmatoarele produse:
-Paine
-Produse de panificatie
-Supe
-Paste
-Cereale
-Sosuri
-Dressinguri pentru salate etc.
Orzul − este al doilea tip de cereala care iti poate provoca neplaceri atunci cand vorbim de intoleranta la gluten. Acesta se gaseste cu precadere in:
-Malt
-Coloranti alimentari
-Supe
-Bere
-Drojdie
-Faina
-Extract de malt etc.
Secara − reprezinta o alta categorie de cereale ce sunt complet interzise in aceasta boala. Ea se gaseste in
-Faina
-Cereale
-Bere etc.
Ca sa eviti simptome precum disconfort abdominal, diaree, contispatie, oboseala, dureri de cap, greata, varsaturi, etc., este bine sa eviti produsele amintite mai sus!