Urmatoarele legume si fructe consumate sub diferite forme sunt recomandate in curele de revigorare a pancreasului:
1. Fasolea verde denumita si „insulina verde”
Este bogata in potasiu, ajuta la refacerea pancreasului epuizat de cererea in exces de insulina si alte enzime; se poate consuma sub forma de suc, usor fiarta sau cruda – 0,5 kg/zilnic sau in forma lichida – 0,5 l/zilnic; 300 g de fasole verde au acelasi efect ca doua unitati de insulina.
2. Varza de Bruxelles
Bogata in elemente alcaline; se consuma in stare naturala, usor fiarta sau sub forma de suc (0,5 litri/zilnic) in combinatie cu cel de morcovi.
3. Alte alimente recomandate in acest tip de afectiuni sunt:
-drojdia uscata dizolvata in apa calda (un plic mic de pudra la o ceasca),
-rosiile crude,
-castravetii si, mai ales, castravetele amar (momordica),
-spanacul crud,
-sparanghelul,
-patrunjelul.
In cazul in care suferi de afectiuni la nivelul pancreasului, este indicat sa consumi alimentele de mai sus si nu uita sa te prezinti si la un medic de specialitate pentru a tine afectiunea sub control.