Hiperglicemia, sau nivelul ridicat al zaharului din sange poate aparea atunci cand corpul tau nu prelucreaza glucoza in mod corespunzator. Daca, pentru o perioada indelungata, organismul ramane in starea de hipergliecemie, exista riscul ca anumite organe precum rinicii, ochii, nervii sau vasele de sange sa ramana permanent afectate.
Glicemia crescuta este o problema ce poate aparea in randul dibeticilor in numeroase situatii precum lipsa unei doze de medicatie, stres, deshidratare, gustari reci si nu doar in urma consumului de dulciuri si zaharuri. Totusi, alimentatia si, implicit, consumul de glucoza reprezinta inca cea mai probabila cauza a nivelului ridicat de zahar din sange. Glucoza fiind distribuita fiecarei celule din organism si reprezentand un nutrient esential atunci cand este administrata in dozele potrivite.
Insa, dieta multor oameni este astazi bazata pe alimente prelucrate, artificiale si conservate, ceea ce determina dezechilibre chimice in organism, iar singura modalitate prin care poti avea grija de tine si de cei dragi ramane recunoasterea simptomelor. Invata sa recunosti anomaliile in procesul de functionare a organismului si prezinta-te imediat la medic, fara a astepta ca vre-unul din simptomele enumerate mai jos sa treaca de la sine.
Vedere neclara
Urinare frecventa
Dificultati de concentrare
Vindecare lenta a taieturilor si ranilor
Gura uscata
Impotenta
Probleme de digestive / ale stomacului
Infectii
Oboseala constanta si oboseala extrema
Sete
Piele iritata
Piele uscata si mancarimi
Crestere in greutate
Foame constanta
Probleme nervoase
Astfel, daca zaharul din sange a devenit un motiv de ingrijorare pentru tine, afla ca este momentul sa acorzi atentie etichetelor alimentare si sa optezi pentru produsele cu un indice glicemic cat mai mic. Indicele glicemic pentru alimente are valori intre 0 si 100, iar alimentele din partea inferioara precum oua, brocoli si nuci ar trebui sa constituie baza alimentatiei tale de zi cu zi.