Daca vrei sa adaugi, pe langa gustoasele mancaruri romanesti, si un preparat atipic cu care sa iti surprinzi familia sau prietenii, iti recomandam sa incerci zucchini mexicani.
Ingrediente:
-2 zucchini / dovlecei medii
-2 linguri ulei de masline
-1/2 ceapa medie, taiata cubulete
-2 catei de usturoi, tocati
- 1 cutie de fasole neagra, scursa si clatita
- 1 cutie de porumb, scursa
- 1 cana sos enchilada
- 1/2 lingurita sare sau dupa gust
- 1 lingurita chimion
- 1/2 cana de branza
Mod de preparare:
- Taiati capetele tulpinii de dovlecei si taiati dovleceii in jumatate, pe lungime. Folositi o lingura pentru a scoate cu grija miezul din dovlecei. Taiati miezul in bucati mici si uniforme, apoi lasati deoparte.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati ceapa tocata si sotati timp de 4-5 minute, pana cand devine translucida. Apoi adaugati usturoiul tocat si miezul de dovlecei. Sotati ingredientele inca 5 min.
- Adaugati fasolea neagra, porumbul, sosul enchilada, sarea si chimenul. Se amesteca bine si se lasa deoparte.
- Asezati dovleceii scobiti pe o foaie de copt. Impartiti amestecul de fasole neagra uniform intre „barcute”. Presarati-le deasupra cu branza si coaceti la 100 de grade C timp de 30 de minute, pana cand branza este usor rumenita.
Pofta buna!
Descoperiti AICI o alta serie de retete vegetariene delicioase, click««