In urma publicarii rezultatelor studiului PREDATORR, adica evaluarea prevalentei diabetului in populatia adulta a Romaniei care a fost finalizata in prima parte a anului 2014, s-a constatat ca, in Romania, prevalenta reala a diabetului este la peste 11%, in populatia aflata intre 20 si 79 de ani.
>>> Puteti consulta aici toate datele!
Alimentatia joaca un rol important in orice situatie, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet.
Natura ne-a oferit alimente care abunda in calciu, magneziu, potasiu, vitamine si fibre, precum si alimente cu un index glicemic mic, care te pot ajuta sa prepari mese gustoase si echilibrate.
Iata care sunt cele mai bune alimente!
1) Cereale integrale
Cerealele integrale reprezinta o alegere excelenta pentru micul dejun.
Cu un continut ridicat de fibre, precum si potasiu, magneziu, crom, acid folic si Omega 3, cerealele integrale te pot ajuta sa iti controlezi glicemia si nivelul de colesterol.
2) Legume fara amidon
Acestea contin o cantitate semnificativa de vitamina A, vitamina C, vitamina K si fibre solubile, care amelioreaza nivelul de glucoza din sange si care scad nivelul de colesterol rau.
3) Citrice
Citricele au in compozitie vitamina C, care reprezinta unul dintre cei mai eficienti nutrienti.
Printre beneficiile sale importante se numara - intarirea sistemului imunitar, reducerea simptomelor gripei si a racelii, scaderea hipertensiunii, scaderea in greutate si protejarea organismului impotriva bolilor cardiovasculare.
4) Fructe de padure
Fructele de padure au putine calorii si ofera organismului multe fibre, vitamine si antioxidanti.
5) Nuci
Nucile contin o cantitate semnificativa de acizi grasi Omega 3, care ajuta la reducerea colesterolului.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Top 10 alimente excelente pentru detoxifiere
Sursa foto: pexels.com