Valori nutritionale
O cana de spanac contine:
- 7 calorii;
- 0,86 grame de proteine;
- 30 miligrame de calciu;
- 0,81 grame de fier;
- 24 miligrame de magneziu;
- 167 miligrame de potasiu;
- 2,813 unitati internationale (UI) de vitamina A;
- 58 micrograme de acid folic.
Spanacul mai contine: vitamina K, fibre, fosfor si tiamina. Majoritatea caloriilor din spanac provin din proteine si carbohidrati.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
1. Protejeaza creierul
Potasiul, acidul folic, precum si diferiti antioxidanti din spanac, ofera multe beneficii pentru sanatatea organismului.
Acidul folic scade posibilitatea aparitiei bolii Alzheimer, astfel incat consumul de spanac reprezinta o alegere foarte buna pentru persoanele care prezinta un risc ridicat de tulburari neuronale si cognitive.
2. Reduce tensiunea arteriala
Consumul de spanac contribuie la scaderea tensiunii arteriale deoarece contine cantitati semnificative de potasiu, acid folic si magneziu.
3. Scade inflamatia
Spanacul este excelent pentru reducerea inflamatiei in organism.
Este recomandat indeosebi persoanelor care au probleme cu artrita si guta.
4. Protejeaza sanatatea oaselor
Spanacul constituie o sursa buna de vitamina K, care este esentiala pentru mentinerea dintilor si a unghiilor sanatoase.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Ananas - Top 3 beneficii pentru sanatate
Sursa foto: pexels.com