Mierea de Manuka este folosita la scara larga pentru fortificarea sistemului digestiv si imunitar, pentru calmarea tusei si a durerilor de gat.
Familii din intreaga lume se bucura zilnic de o lingura delicioasa de miere de Manuka, pe care fie o adauga in ceai, fie o intinde pe painea prajita ori o amesteca in mixul de iaurt cu cereale integrale.
Daca iti doresti sa achizitionezi miere de Manuka originala, insa te intrebi cum sa faci alegerea din multitudinea de nume aflate pe piata, parcurge cu atentie acest articol.
De ce mierea de Manuka costa mai mult decat mierea obisnuita?
Cu siguranta daca ai dorit sa cumperi miere de Manuka ai observat pretul mai ridicat decat al mierii clasice. Mai mult decat atat, ai observat ca un borcan de miere de Manuka are un pret care poate fi mai mare sau mai mic fata de un altul cu acelasi titlu. Te intrebi care este motivul?
In primul rand, mierea de Manuka provine din floarea arborelui cu acelasi nume, o resursa rara si naturala ce se gaseste doar in Noua Zeelanda. Unicitatea acestei plante provine din proprietatile continute, care sustin sanatatea organismului uman. Pe langa calitatile unice care o caracterizeaza, floarea de Manuka este prezenta doar 2 - 6 saptamani pe parcursul unui an si este incredibil de sensibila la conditiile meteorologice sezoniere. Pentru recoltarea mierii de Manuka este nevoie de calificare, de resurse si o planificare amanuntita.
Diferente de pret intre borcanele de miere de Manuka
Tot mai multa lume stie despre beneficiile mierii de Manuka. Asa cum ti-ai dat seama, este un produs care cunoaste un drum lung si atent urmarit, provenit dintr-o floare aparte. Este firesc sa coste mai mult decat borcanul cu miere de tei sau de salcam. Dar de ce un borcan de miere de Manuka are un pret cu mult diferit fata de altul pe care scrie tot miere de Manuka?
Diferenta de pret este data de prezenta emblemei UMF (Unique Manuka Factor). Altfel spus, nu toata mierea de Manuka care se vinde pe piata este originala si certificata. Atunci cand vezi eticheta pe care apare inscriptia UMF, inseamna ca mierea a fost testata, ca este asadar pura si autentica.
Preturile difera si in functie de numarul de rating UMF. Asadar, dupa ce ai ales borcanul cu emblema UMF, vei vedea ca are un numar diferit, poate fi 5+, 10+, 15+, 20+. Cu cat numarul de rating este mai mare, cu atat si pretul creste. De ce? Acesta atesta puterea mierii de Manuka, mai precis o proprietate antibacteriana mai mare.
Daca borcanul cu miere de Manuka cu rating UMF 5+ este folosit in uzul de zi cu zi la micul dejun, o miere de Manuka cu UMF 18+, proprietate mare antibacteriana, este folosita ca adjuvant in tratarea problemelor digestive sau chiar cu uz extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor, arsurilor sau a diferitelor afectiuni ale pielii precum acnee sau eczeme.
Daca un borcan de miere de Manuka cu UMF 5+ (250 g) costa in jur de 90 de lei, unul cu rating UMF 18+ (250 g) ajunge sa aiba un pret de aproximativ 450 lei
Sursa foto: Facebook GreenBoutique.ro
3 lucruri de avut in vizor cand cumperi miere de Manuka
Prin urmare, prezentand pretul mierii de Manuka, am observat cateva carateristici de baza, care ne arata cum se distinge un produs autentic.
O miere de Manuka originala trebuie sa aiba 3 elemente de baza:
-
sa fie produsa in Noua Zeelanda - aceasta este tara originara a arborelui de Manuka;
-
sa aiba emblema UMF - este abrevierea de la Unique Manuka Factor, prin urmare o asociatie din Noua Zeelanda a facut toate testarile de cuviinta si in urma acestora a fost certificata si i s-a recunoscut calitatea si originalitatea;
-
sa aiba numar de rating (UMF 5+, 10+, 15+, 20+) care reflecta gradul ridicat de actiune antibacteriana al mierii de Manuka; se va alege un borcan cu UMF 5+ daca se doreste a avea in casa un indulcitor natural si de la 10+ in sus daca mierea de Manuka va fi folosita cu scop de adjuvant in tratamentul diferitelor afectiuni.
Fii atent, asadar la eticheta, cand achizitionezi miere de Manuka si tine cont ca o poti face simplu si rapid, gratie magazinelor online specializate in vanzarea produselor organice.
Sursa foto: Facebook GreenBoutique.ro