Iata de ce ar trebui sa consumi mai des dovlecei:
1. Are proprietati anti-imbatranire
Datorita continutului de carotenoizi (luteina), dovlecelul reuseste sa incetineasca procesul de imbatranire. In plus, imbunatateste memoria.
2. Mentine sanatatea ochilor
Luteina contribuie si la sanatatea ochilor, reusind sa previna degenerarea maculara.
3. Usureaza digestia
Dovlecelul are proprietati diuretice si usureaza digestia. In plus, contine fibre din abundenta.
4. Scade tensiunea
Un alt beneficiu pe care ti-l poate aduce consumul de dovlecei este scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, reduce riscul de infact.
5. Previne cancerul de colon
Tot cu ajutorul fibrelor pe care le contine, dovlecelul reuseste sa previna cancerul de colon.
Cum sa introduci dovlecelul in alimentatie:
-dovlecel pane;
-tarta cu branza si dovlecei;
-pilaf cu ardei si dovlecel;
-dovlecel la cuptor;
-dovlecei cu ciuperci.
Consuma mai des dovlecei! Sunt deliciosi si pe deasupra nici nu ingrasa!