De-a lungul vremii, s-a demonstrat ca sucul de rodie poate preveni si trata inflamatiile de orice fel, colesterolul marit, hipertensiunea arteriala si glicemia peste limitele normale. Acesta reprezinta un antioxidant puternic, poate mai eficient decat vinul rosu sau ceaiul verde.Toate acestea, alaturi de efectele sale anticancerigene, i-au crescut reputatia peste ani.
Daca nu ai consumat rodii temeinic, sau daca nu ai incercat chiar niciodata, este cazul sa iei in considerare acest lucru, pentru ca beneficiile pentru sanatate sunt importante.
Ajuta organismul in caz de cancer
Extractul de rodie contine polifenoli si alti compusi despre care s-a demonstrat stiintific ca au efect antiimflamator si antiploriferativ asupra prostatei, a plamanilor, a sanilor sau a altor parti ale corpului care pot fi afectate de cancer. Ceea ce face sucul de rodie este sa stopeze raspandirea celulelor canceroase, sa omoare celulele canceroase si sa calmeze inflamatia, trei lucruri vitale in lupta impotriva acestei boli.
Reduce inflamatia
Inflamatia este asociata aproape oricarei conditii medicale. Este conditia de inceput care genereaza afectiuni ale diverselor organe, de la aparatul respirator pana la cel reproducator. De aceea, in procesul de vindecare, este esentiala reducerea posibilitatii de inflamatie. Sucul de rodii reuseste sa contribuie la acest lucru, alaturi de alte remedii care pot fi de folos, in functie de situatie.
Ajuta la reglarea tensiunii arteriale
Prin antioxidantii continuti, sucul de rodie poate da rezultate pozitive in hipertensiunea arteriala. Nu doar ca acesta contribuie la reglarea tensiunii, dar se considera ca trebuie sa faca parte din dieta oricarei persoane care doreste sa protejeze inima.
Imbunatateste memoria
Studiile arata ca sucul de rodii poate fi de ajutor pentru memorie. Polifenolii pe care ii contine au rol neuroprotectiv. Mai mult, exista dovezi stiintifice din studiile efectuate pe animale ca sucul de rodii poate fi adjuvant in tratarea bolii Alzheimer.
Asigura o multime de antioxidanti
Un studiu recent arata faptul ca sucul de rodii are un efect antioxidant de trei ori mai puternic decat vinul rosu si ceaiul verde. Mai mult, in urma studiului a reiesit faptul ca sucul produs in scop comercial, care foloseste tot fructul, nu doar semintele, contine chiar mai multi antioxidanti decat cel facut doar din seminte. Principalul antioxidant care reiese in cantitati mai mari este taninul.