Valori nutritionale
Ananasul contine nutrienti, vitamine si minerale, inclusiv potasiu, cupru, mangan, calciu, magneziu, vitamina C, betacaroten, tiamina, vitamina B6, precum si fibre solubile si insolubile.
100 de grame de ananas proaspat
0,54 grame proteine;
0,12 grame lipide;
13,12 grame carbohidrati;
1,4 grame fibre;
9,85 grame zaharuri;
13 miligrame calciu;
0,29 miligrame fier;
12 miligrame magneziu;
109 miligrame potasiu;
47,8 miligrame vitamina C.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
1. Stimuleaza imunitatea organismului
Datorita nivelului ridicat de vitamina C, consumul de ananas stimuleaza sistemul imunitar al organismului.
Vitamina C ajuta la reducerea bolilor, intareste sistemul imunitar prin stimularea activitatii celulelor albe din sange si actioneaza ca antioxidant, protejand organismul impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
2. Amelioreaza digestia
Consumul de ananas protejeaza organismul de anumite probleme precum: constipatia, ateroscleroza, coagularea sangelui, precum si hipertensiunea arteriala.
Fiind bogat in fibre, ananasul sprijina trecerea alimentelor prin tractul digestiv si stimuleaza eliberarea sucurilor gastrice si digestive pentru a ajuta la dizolvarea alimentelor.
3. Trateaza artrita
Ananasul este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamatiile articulatiilor si ale muschilor, indeosebi ale celor asociate cu artrita, o boala debilitanta care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - 7 tipuri de lapte benefice pentru sanatatea organismului
Sursa foto: pexels.com