Valori nutritionale
Un mar de dimensiune medie contine:
- Calorii: 95
- Carbohidrati: 25 de grame
- Fibre: 4 grame
- Vitamina C: 14% din doza zilnica recomandata
- Potasiu: 6% din doza zilnica recomandata
- Vitamina K: 5% din doza zilnica recomandata
- Magneziu si vitaminele A, E, B1, B2 si B6: sub 4% din doza zilnica recomandata
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
1. Consumul de mere sprijina pierderea in greutate
Datorita continutului bogat in fibre si apa, consumul de mere duce la pierderea in greutate.
2. Consumul de mere reduce riscul aparitiei bolilor de inima
Merele contin fibre solubile, ceea ce poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange, lucru care reduce riscul aparitiei bolilor de inima.
3. Consumul de mere protejeaza organismul de afectiuni ale creierului
Merele au in compozitie substante numite fitonutrienti, care feresc organismul de boli neurodegenerative, precum Alzheimer si Parkinson.
4. Consumul de mere sprijina sanatatea oaselor
Consumul de mere are o legatura stransa cu o densitate osoasa mai mare, ceea ce duce la o imbunatatire semnificativa a sanatatii oaselor, pe termen lung.
Specialistii sustin ca compusii antioxidanti si antiinflamatori din mere ajuta la sustinerea densitatii si rezistentei osoase.
5. Consumul de mere combate retentia de apa
Datorita continutului ridicat de potasiu, merele reprezinta un diuretic natural ce combate retentia de apa si multe probleme asociate acesteia.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Ce beneficii pentru sanatate ofera fasolea?
Sursa foto: pexels.com