5 beneficii ale consumului de muraturi
1. Aduc probiotice organismului
Muraturile sunt bogate in bacterii benefice numite probiotice care ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv, echilibrand flora intestinala si sprijinind digestia. Consumul regulat de muraturi poate reduce simptomele de balonare, indigestie si constipatie.
2. Cresc capacitatea organismului de a absorbi nutrienti
Consumul de muraturi poate creste capacitatea corpului de a absorbi nutrientii din alimente. Acidul lactic din muraturi poate ajuta la descompunerea si absorbtia mai eficienta a substantelor nutritive, cum ar fi vitaminele si mineralele.
3. Au calorii putine
Muraturile au un continut scazut de calorii si grasimi, facandu-le o gustare sanatoasa si potrivita pentru cei care urmaresc greutatea. Ele pot fi o alternativa sanatoasa la gustarile bogate in calorii si grasimi nesanatoase.
4. Sustin sistemul imunitar
Probioticele din muraturi pot sprijini sistemul imunitar prin cresterea numarului de bacterii benefice din intestin. Un sistem imunitar sanatos este mai eficient in lupta impotriva infectiilor si bolilor.
5. Contribuie la sanatatea inimii
Anumite tipuri de muraturi, cum ar fi castravetii murati, pot contine potasiu, un mineral care ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sanatoase. De asemenea, muraturile pot avea un continut scazut de sodiu in comparatie cu alte alimente sarate, ceea ce este benefic pentru cei care incearca sa reduca aportul de sodiu.