Multa lume intelege gresit faptul ca migdalele sunt bogate in grasimi, astfel ca evita sa le consume. In plus, pretul cam piperat al acestora limiteaza accesul populatiei cu venituri mici si medii. Cu toate acestea, este important sa consumam migdale chiar si doar de cateva ori pe luna, pentru ca acestea aduc beneficii majore in sanatate, mai ales intr-o dieta variata in vitamine si minerale. Iata cateva dintre beneficii!
Previn bolile cardiovasculare
Numarul mare de flavonoide, componente ale plantelor care sunt prezente si in membrana protectoare a migdalelor, ajuta la prevenirea riscului de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a atacurilor de cord.
Alaturi de vitamina E, flavonoidele reduc inflamatia din organism. Migdalele contin de asemenea minerale, precum magneziu, calciu sau potasiu, care sunt importante pentru inima: aceste substante ajuta functionarea sistemului cardiovascular.
Imbunatateste functionarea creierului
Migdalele sunt unele dintre cele mai apreciate alimente pentru creier, datorita continutului ridicat de riboflavina si L-carnitina. Aceste doua substante ajuta la prevenirea degradarii cerebrale si implicit la sustinerea activitatii neurologice, reducand procesul inflamator din creier.
Batranii si adultii cu un risc ridicat de dementa sau Alzheimer sunt incurajati sa isi faca un obicei din a manca migdale in fiecare zi sau macar de cateva ori pe saptamana.
Ajuta la prevenirea diabetului
Abundenta de acizi grasi monosaturati continuti de migdale ajuta la echilibrarea nivelului glucozei din sange. A iti face un obicei din a manca migdale poate preveni dezvoltarea rezistentei la insulina, care poate aparea atunci cand organismul inceteaza sa mai reactioneze la insulina, permitand astfel nivelului glucozei sa creasca nepermis de mult.
Imbunatateste functionarea sistemului digestiv
Membrana migdalelor contine prebiotice, adica o serie de bacterii benefice pentru digestie care sunt esentiale pentru descopunerea hranei si asimilarea tuturor nutrientilor din aceasta. Prin asigurarea unei digestii corecte, vitaminele si mineralele ajung in organism, iar acesta este astfel ferit de o serie de posibile afectiuni.
Previn inflamatia si pot combate cancerul
Migdalele contin un anumit tip de vitamina E care reprezinta un puternic antioxidant ce poate lupta impotriva radicalilor liberi asociati cu cancerul, cu precadere al celui de colon, prostata sau san.