Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie-uri

Beneficiile uleiului de cocos pentru organism

de la 07 Feb. 2018
Beneficiile uleiului de cocos pentru organism Folosit din Papua Noua Guinee pana in India, Jamaica, Panama si, de cativa ani buni, si de continentul european.
Tags: ulei de cocospielepardanturakilogramesmoothie

Istoria utilizarii uleiului de cocos incepe cu mii de ani in urma. Initial, acesta a fost privit ca sursa de hrana, dar a fost folosit si in scop medicinal de diferite culturi de pe glob. De exemplu, in Papua Noua Guinee, uleiul de cocos este folosit de secole ca emolient pentru piele, dar si in tratarea parului sau a ranilor.

In India, uleiul este folosit in medicina ayurvedica, drept tratament alternativ, de peste 5000 de ani. In Panama, populatia consuma aproape zilnic un pahar de ulei de cocos pentru a le intari sistemul imunitar si a ii proteja de diferite boli.

In Jamaica, uleiul de cocos este folosit drept lichid tonic cu beneficii pentru inima si este in general primul lucru aflat la indemana care este administrat indiferent de boala.

In prezent, exista si voci care recomanda utilizarea cu prudenta a uleiului de cocos, din cauza faptului ca acesta contine in proportie de 90% grasimi saturate, adica acel tip de grasimi care creste riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare.

Totusi, in ultimii ani in Europa si Statele unite, uleiul de cocos a crescut spectaculos in popularitate, considerandu-se ca ajuta la pierdeea in greutate si incetineste evolutia unor boli precum Alzheimer. Datorita proprietatilor sale benefice, este consumat ca aliment si folosit la prajeli, in prepararea dulciurilor, a samponului, a cafelei sau a diferitelor smoothieuri.

Un studiu din anul 2016 realizat in Statele Unite ale Americii releva faptul ca 72% din populatie considerata ca uleiul de cocos este sanatos pentru organism. Cu toate acestea, doar 37% dintre nutritionisti sunt de acord cu asta. Totusi, care ar fi aspectele pozitive?

Ajuta la scaderea in greutate

Obezitatea reprezinta una dintre cele mai importante si prezente boli la nivel global. In timp ce unii oameni considera ca obezitatea apare ca urmare a consumului exagerat de calorii, altii sunt de parere ca sursa acelor calorii este cel putin la fel de importanta.

Este cunoscut faptul ca diferite alimente afecteaza organismul si hormonii in feluri diferite, astfel ca o calorie nu este doar o calorie. Trigliceridele de lant mediu (Medium Chain Tryglicerides=MCT) reprezinta principalul tip de grasimi prezente in uleiul de cocos, iar acestea maresc numarul de calorii arse in 24 de ore cu cel putin 5%.

Uleiul de Cocos ucide microorganismele daunatoare omului

Dintre acizii grasi continuti, acidul lauric 12 carbon exista in proportie de aproape 50%. Cand acesta este digerat, se formeaza o substanta numita monolaurina. Atat acidul lauric cat si monolaurina pot ucide patogeni precum bacterii, virusuri sau ciuperci. De exemplu, s-a demonstrat eficienta in cazul Stafilocului auriu, a ciupercii candida albicans, dar si a altor tipuri de agenti patogeni.

Uleiul de cocos poate proteja pielea, parul si sanatatea dintilor

Uleiul de cocos poate avea si intrebuintari care nu au directa legatura cu folosirea acestuia ca ingredient. Multi oameni il folosesc in scopuri cosmetice, pentru a mentine sanatatea pielii si a parului.

Uleiul de cocos actioneaza in aceste cazuri ca emolient, dar are si rolul de a reduce simptomele eczemelor de orice fel. Acesta poate fi folosit si ca apa de gura, avand proprietati care ajuta la eliminarea bacteriilor bucale, actionand astfel asupra sanatatii dintilor si ajutand la eliminarea halenei (mirosul neplacut al respiratiei).


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.11 din 5 - 14 voturi.
Revista GRATUITA
77 de sfaturi pentru o viata sanatoasa

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "77 de sfaturi pentru o viata sanatoasa".

Clic aici si spune parerea ta!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Revista GRATUITA
77 de sfaturi pentru o viata sanatoasa

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "77 de sfaturi pentru o viata sanatoasa".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0
Revista GRATUITA
77 de sfaturi pentru o viata sanatoasa
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "77 de sfaturi pentru o viata sanatoasa".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice