Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

42 de flori comestibile si felul in care pot fi consumate

de la 21 Mar. 2016
42 de flori comestibile si felul in care pot fi consumate In cazul in care te-ai intrebat vreodata daca florile ce ne infrumuseteaza caminul sunt comestibile ori gustoase, iti prezentam 42 de flori pe care le poti manca.
Tags: flori comestibileflori salbaticeplante comestibilebusuiocmusetelsalvietrifoipapadie

Cunostinte necesare pentru a transforma florile in alimente

Inainte de a incepe, citeste cu atentie lista cu indicatii, pentru a evita sa iti faci rau in momentul in care decizi sa experimentezi garnituri, salate sau ceaiuri de flori.

- Consuma florile doar daca stii ca sunt comestibile si nu afecteaza digestia. Daca nu cunosti o floare sau nu esti sigur ca este comestibila, intai informeaza-te.
- Mananca doar flori salbatice, ce s-au dezvoltat singure. Orice flori gasesti in comert, pe marginea drumului sau in curtile vecinilor pot fi stropite cu pesticide sau alte substante chimice nocive pentru organismul uman.
- In cazul in care nu ai informatii 100% sigure cu privire la o floare, consuma doar petalele, eliminand pistiluri, stamine si orice alte parti ale acesteia.
- In cazul in care esti o persoana ce prezinta alergii alimentare frecvente, acorda o atentie deosebita in momentul in care adaugi flori in dieta ta, introdu-le treptat, astfel incat sa te asiguri ca nu afectezi echilibrul actual al organismului.

... acum iti putem prezenta lista florilor comestibile:
    
1. Allium. Toate florile din familia Allium sunt comestibile si au gusturi variate. Prazul, arpagicul, usturoiul si usturoiul-arpagic au arome diferite, variind de la cele mai subtile pana la cele puternice de usturoi. Plantele allium sunt in intregime comestibile.

2. Angelica. Floarea acestei plante are un gust similar cu cel al lemnului dulce, in natura dezvolta numeroase soiuri, iar culorile pot varia de la albastru uniform la spectru de culoare rosie.

3. Anason isop. Este floarea de lavanda colorata ce imprastie aroma de anason sau lemn dulce atunci cand o gusti. Atat floarea, cat si frunzele sunt comestibile.

4. Arugula. In cazul acestei plante, atat florile, cat si frunzele sunt comestibile si au un gust piperat deosebit. Floarea arugula, de regula, are culoare alba sau galbena cu accente violet.

5. Albastreaua. In cazul acestei flori, doar petalele sunt comestibile, iar gustul este asemanator cu cel al ierbii. Se recomanda evitarea consumului partii din partea de jos, aceasta fiind amara, din cauza continutului ridicat de calciu, ce are rolul de a pastra petalele impreuna.

6. Busuioc. Cu totii suntem familiarizati cu busuiocul, insa si florile acestuia sunt comestibile, avand un gust mai bland si mai slab in intensitate in comparatie cu frunzele.

7. Monarda. Face parte din familia mentei, culoarea florii este rosie, iar gustul sugerat chiar de numele familiei din care face parte.

8. Limba mielului. Floarea de culoare albastra se dezvolta in forma de stea si in mod curios are gust de castravete.

9. Calendula / galbenelele. In mod uzual cunoscuta sub numele de galbenele, calendula este o alegere interesanta pentru orice reteta. Aceasta are un gust de piper aromat si usor picant si poate fi folosita ca garnitura alaturi de orice fel de mancare.

10. Dianthus / garoafele. Petalele de Dianthus au un gust asemanator cu cel al mirosului resimtit in apropierea plantei. Uzual folosim denumirea de garoafa pentru aceasta planta.

11. Musetelul. Suntem obisnuiti sa folosim aceste flori pentru infuzii de ceai, insa sunt ideale si pentru fabricarea berii. Ii sfatuim pe cei alergici la ambrozie sa fie atenti, deoarece, in multe cazuri, s-au dovedit alergici si la musetel.

12. Hasmatuchi / Asmatuiul. Aceste flori mici si delicate au o usoara aroma de anason si lemn dulce.

13. Cicoare. Recunoastem cu usurinta aceasta planta datorita culorii de un albastru stralucitor, iar gustul de cicoare este cel mai bine asemuit cu cel amar si de pamant. Atat petalele, cat si mugurii sunt comestibili si se pot consuma in stare naturala sau murate.

14. Crizantema. Crizantema ajunsa la maturitate o regasim in natura intr-o gama variata de culori, acoperind in intregime spectrul curcubeului. Petalele sunt comestibile, putand fi utilizate ca garnitura, dar se recomanda consumul cu moderatie.

15. Coriandrul. Coriandrul primeste votul meu pentru cea mai buna planta medicinala de pe Pamant. Florile acestei plante au acelasi gust picant ca frunzele, insa trebuie servite proaspete, deoarece, in contact cu caldura, isi pierd aroma.

16. Citricele. Florile de citrice sunt extrem de dulci si aromate si in intregime comestibile. Iti recomand sa le consumi cu moderatie, intrucat in cantitati prea mari isi vor pierde gustul special.

17. Trifoiul. De regula, florile trifoiului sunt comestibile si au un gust usor de lemn dulce.

18. Papadia. Planta de papadie este cu adevarat valoroasa, fiind in intregime comestibila, de la radacina, pana la petale, are un continut ridicat de vitamine si scazut de calorii.

19. Mararul. Florile mararului au culoare galbena si un gust aproape la fel de intens ca cel al frunzelor.

20. Paralutele. Aceste flori pot face orice garnitura atractiva vizual, insa gustul lor este destul de amar.

21. Fenicul. Florile de fenicul au culoarea galbena, iar gustul este asemanator cu cel al plantei cu o usoara aroma de lemn dulce.

22. Cercelusul. Picant este gustul florilor de cercelus si pot fi folosite pentru a colora orice garnitura.

23. Gladiolele. Sunt aproape lipsite de gust, insa sunt comestibile si au petalele destul de puternice pentru a sustine o umplutura plina de savoare.

24. Hibiscus. Aceste flori sunt bine cunoscute pentru utilizarea lor in infuzii de ceai. Gustul lor are o usoara savoare de afine si nu ai nevoie de multe petale pentru a adauga savoare preparatelor culinare.

25. Nalba. Florile de nalbe sunt blande atat ca aspect, cat si ca gust, dar sunt adesea folosite ca garnituri cu scopul de a atrage privirile.

26. Impatiens / Sporul casei. De asemenea, flori aproape lipsite de gust, insa folosite pentru garnituri ce atrag privirile.

27. Iasomia. Planta de iasomie are flori foarte parfumate, utilizate in mod obisnuit in ceaiuri.

28. Panseluta. Panselutele sunt flori colorate si gustoase, petalele acestora au o usoara aroma de menta si sunt utilizate in mod obisnuit in salate, paste si bauturi.

29. Lavanda. Are un gust dulce-picant si adauga un plus de aroma mancarurilor si deserturilor.

30. Lamaita. Florile de lamaita sunt adesea utilizate pentru ceaiuri si deserturi, gustul lor este usor acrisor.

31. Liliacul. In florile de liliac vom resimti o aroma de citrice si un gust asemanator mirosului.

32. Menta. Poti ghici ce gust are? Totusi putem regasi multe varietati ale acestei plante si o gama variata de arome printre ele.

33. Caltunas. Aceasta este una dintre cele mai populare flori comestibile. Aspectul este la fel de colorat ca gustul, resimtindu-se un amestec de dulce si picant. Florile plantei pot fi umplute, adaugate la salate, iar mugurii ii putem zdrobi.

34. Oregano. Se numara printre plantele cel mai mult folosite in bucatariile din intreaga lume. Florile de oregano au acelasi gust ca frunzele, dar nu la fel de intens.

35. Panseluta. Gustul petalelor de panseluta este bland, insa iti recomand sa mananci mai multe petale odata pentru a simti aroma mai intens.

36. Ridichea. Florile de ridiche variaza ca si colorit, insa au acelasi gust piperat, similar cu cel al ridichei.

37. Trandafirul. Petalele trandafirilor au un puternic gust de parfum si se adauga in bauturi sau deasupra deserturilor. Toate florile de trandafir sunt comestibile, dar aroma se intensifica cu cat acestea au o culoare mai inchisa.

38. Rozmarinul. Gustul florii de rozmarin este asemanator cu cel al frunzelor, insa mai slab in intensitate.

39. Salvia. Si in acest caz florile plantei au acelasi gust cu cel al frunzelor.

40. Florile de dovleac. Aceste flori sunt ideale pentru umpluturi, insa asigura-te ca ai eliminat staminele inainte de a le adauga in mancare.

41. Floarea-soarelui. Este o planta cu petale comestibile, ce pot fi adaugate si consumate in diferite mancaruri si deserturi, iar mugurii pot fi gatiti la aburi.

42. Violeta. Aceasta este o alta floare frecvent utilizata in mancaruri si garnituri, insa cel mai adesea este adaugata in salate, deserturi si bauturi.    

Afla mai multe sfaturi si indicatii despre sanatate si nu numai pe https://www.sanatateafemeilor.ro/


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.41 din 5 - 17 voturi.
Revista GRATUITA
5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie".

Clic aici si spune parerea ta!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Revista GRATUITA
5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0
Revista GRATUITA
5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice