Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Supa crema de dovleac, reteta delicioasa de toamna

de la 02 Nov. 2016
Supa crema de dovleac, reteta delicioasa de toamna Supa crema de dovleac este usoara si extrem de nutritiva, motiv pentru care poate fi servita atat ca cina in cursul saptamaii, cat si ca aperitiv in vacante sau la cinele in familie.
Tags: supa cremadovleaccrutoane

Semintele de dovleac au o dulceata si o textura specifica ce adauga un plus de savoare oricarui fel de mancare, motiv pentru care iti recomand sa iti surprinzi familia cu o supa delicioasa, plina de vitamine si antioxidanti, dar si usor de preparat.

 

Ingrediente:

50 grame unt

1 lingura zahar brun

½ lingurita scortisoara macinata

4 felii paine integrala de grau

2 cepe tocate

700 mililitri supa de pui

1 kilogram miez de dovleac pasat

1 lingurita de sare

¼ lingurita ghimbir macinat

¼ lingurita piper negru

1 cana smantana de gatit

50 grame seminte de dovleac prajite si decojite

 

Preparare:

Amesteca jumatate din cantitatea de unt cu zaharul brun si ¼ lingurita scortisoara, apoi intinde compozitia obtinuta pe feliile de paine integrala. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si si lasa-le pentru opt-zece minute in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade.

Cand painea este coapta si topingul in intregime topit se scoate din cuptor si se taie in cuburi mici.

 

In restul de unt caleste ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, moment in care adaugi 350 mililitri supa de pui si amesteci bine. Acopera apoi cratita si lasa totul sa fiarba 15 minute. La sfarsitul timpului de fierbere se toarna intreaga compozitie in vasul blenderului si se porneste aparatul pana la obtinerea unei compozitii omogene.

 

Intr-o alta cratita se amesteca bine supa de pui ramasa cu miezul de dovleac, sarea, ¼ lingurita scortisoara, ghimbirul si piperul macinate si se aduc la fierbere amestecand din cand in cand. Compozitia se mentine la foc mic timp de 10 minute dupa primul clocot.

 

Se amesteca bine cele doua compozitii obtinute si se omogenizeaza cu smantana pentru gatit.

 

Supa se serveste in boluri, alaturi de crutoanele din paine integrala si decorata cu semintele de dovleac prajite.

 

Pofta buna!


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Revista GRATUITA
5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie".

Clic aici si spune parerea ta!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Revista GRATUITA
5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0
Revista GRATUITA
5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "5 retete delicioase si sanatoase pentru un plus de energie".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice